XS
SM
MD
LG

Altina među boćarskom elitom

Iako je, po stažu, jedna od najmlađih ekipa u boćarskom sportu, BK Altina je već stekla „ime i ugled“. U prošloj 2016. godini, Altina je, više nego ubedljivo, osvojila prvo mesto u Drugoj ligi – Jug, te će u novoj sezoni biti među najboljim ekipama u Srbiji, kao član Prve lige.

  - Godina iza nas bila je izuzetno uspešna – analizira Todor Mandić, jedan od osnivača i doskorašnji predsednik kluba – Bili smo šampioni u Drugoj ligi, a osvojen je Kup BS Beograda. Na žalost, poraženi smo i finalu Kupa BS Srbije. Pobedili smo na nekoliko turnira. Što se tiče 2017. godine, želja nam je da ostanemo u najelitnijem takmičenju. Naravno, potrudićemo se da iskoristimo svaku šansu da favoritima „pomrsimo račune“. U prvom planu nam je, što ističemo od prvog dana, forsiranje mladih. Trenutno imamo osam mladih igrača, koji ravnopravno konkurišu za prvi tim, a uzrasta su od 17 do 23 godine. To su: Mihajlo Đurović, Nikola Ognjenović, Aleksandar Koljaja i Lazar Milenković, koji su igrali prošle godine, kao i novi igrači Milica Kolundžija (dvojna registracija, došla iz rumskog Dalmatinca), Nevena Radović i Nikolina Gužvić (BK Naša krila), Denis Švalm (BK Sombor). Naravno, u konkurenciji su i iskusni igrači Bogdan Đurović i Zdenko Ognjenović.

  Nedavno je održana redovna Skupština kluba. Predsednik Skupštine je Željko Romanić, dok je na čelu novog Upravnog odbora Željko Mandić.

 

Hram boćanja na Altini

Todor Mandić