XS
SM
MD
LG

Omladinci Mačve startovali sa pripremama

Omladinci FK „Mačva“ danas su startovali sa pripremama za nastavak prvenstva u Omladinskoj ligi Srbije. Treneri Slobodan Rusimović i Dejan Sarić ocekuju od momaka potpunu posvećenost i maksimum. Veći deo igračkog kadra iz prvog dela prvenstva i u nastavku nosiće Mačvin dres i kao što je to slučaj u prvom timu, Omladinska selekcija takodje će imati pojačanja u svojim redovima.

 

 

U nastavak prvenstva Fudbalski klub Mačva ulazi sa pojačanim stručnim štabom ne samo prvog tima, već i Omladinske selekcije, pa će tako u borbi za još bolji plasman u najvišem rangu, Omladinskoj ligi Srbije sa momcima raditi treneri Slobodan Rusimović i Dejan Saric.  Kako je naglasio na prozivci, trener Rusimović, od igrača se očekuje red, rad i disciplina, i svi momci u pripremnom periodu, kao i na terenu tokom prvenstva moraju dati svoj maksimum.

 

Slobodan Rusimović Dejan Sarić

 

„Naša očekivanja su uvek velika, ambicije kluba su da ostanemo u elitnom rangu. Momci samo treba da budu vredni i poslušni, a sve ostalo mi ćemo nadomestiti treningom. Zbog vremenskih uslova, pripremni period ogledaće se u kombinovanom trenažnom procesu i napolju i u balonu. Akcenat je svakako na fizičkoj pripremi i taktici, kako bi uspešno izneli zadatke koje nam donosi liga“, naveo je trener Omladinaca, Slobodan Rusimović.

Trener, Dejan Sarić ističe da će nove mlade snage imati veliki značaj u daljem vodjenju Omladinske selekcije i da će nastavak sezone imati posebnu draž i kvalitet.

„Sigurno je da će iskustvo i rad sa Slobodanom značiće mnogo u daljem takmičenju, jer nam je zaista i potrebno da ova generacija zadrži svoje mesto u najvišem rangu takmičenja, kao i za sledeće Mačvine generacije koje dolaze posle ove. Ceo igrački kadar od prošle godine je zadržan, a sa još par novajlija, verujem da nas očekuje uspešan nastavak prvenstva“, navodi trener, Dejan Sarić.

 

 

Omladinska selekcija Mačve takodje će dobiti pojačanja na odredjenim pozicijama, koja će svakako predstavljati i zdravu konkurenciju ostatku ekipe.

„Doveli smo jednog igrača iz Beograda, Nikša Širac iz FK „Sinđelić“ imamo u planu još dva – tri igrača, ali dok ne finalizujemo dogovor sa njima, ne bih da ih najavljujem. Uglavnom pojačaćemo se na pozicijama koje su do sada bile slabije, što će biti i prava zdrava konkurencija ostatku ekipe, kako bi izneli teret koji nas čeka“, rekao je trener Rusimović.

Igrači su svesni da je pred njima težak pripremni period, ali su spremni da ispune sve zadatke koje treneri budu zahtevali od njih.

„Naša očekivanja su da se ispuni dogovor koji imamo sa trenerima, nadamo se da će sve ići po planu. Naše je samo da treniramo, pružimo svoj maksimum, damo sve od sebe i ostavimo srce na terenu, što i jeste zadatak svakog sportiste. Pripremni period je najvažniji za svakog igrača, jer ako njega prođemo kvalitetno, sigurno je da ćemo i na terenu dati pružiti kvalitet i doneti dobre rezultate“, kaže golman Omladinske selekcije „Mačve“, Lazar Šarenac.

„Biće sigurno teško, ali mi smo i tokom ove pauze imali program koji smo sprovodili svakodnevno, kako bi održali kondiciju. Bitno je da savladamo uspešno pripreme i zajedničkim snagama na terenu, izborimo se za još bolji plasman u Omladinskoj ligi Srbiji“, ističe Omladinac, Filip Blagojević.

Trener Rusimović je igračima na prozivci naglasio da ih neće kritikovati zbog pogrešnog dodavanja ili šuta koji je mogao biti gol, sve dok je siguran da daju 100 posto svojih mogućnosti. Jedino što neće praštati je uverenje da za Mačvu ne ostavljaju i dušu i srce na terenu, jer ako ne počnu da pobedjuju to će biti krivica svih njih zajedno. „Samo od nas zavisi uspeh generacija koje dolaze“, istakao je na startu priprema Omladinske selekcije, trener Slobodan Rusimović novi član Mačvine porodice.

www.fkmacva.com

www.facebook.com/fudbalskiklubmacvasabac


Spartak ŽK 7 : 3 OFK Beograd
Radnički (P) 0 : 2 Partizan
Crvena zvezda : Čukarički
Mačva 4 : 2 Jagodina
Rad 0 : 1 Radnički (N)
Voždovac 2 : 0 Radnički (V)
Napredak 4 : 1 Lokomotiva
Vojvodina 2 : 1 Brodarac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Brodarac 30 23 5 2 74
2 Crvena zvezda 29 21 3 5 66
3 Partizan 30 18 5 7 59
4 Voždovac 30 15 8 7 53
5 Čukarički 29 14 9 6 51
6 Vojvodina 30 14 7 9 49
7 Rad 30 14 6 10 48
8 Spartak ŽK 30 10 8 12 38
9 Napredak 30 10 5 15 35
10 OFK Beograd 30 10 5 15 35
11 Radnički (N) 30 9 7 14 34
12 Radnički (P) 30 10 4 16 34
13 Mačva 30 10 2 18 32
14 Lokomotiva 30 6 8 16 26
15 Jagodina 30 4 9 17 21
16 Radnički (V) 30 4 3 23 15