XS
SM
MD
LG

Nastavlja se Bundesliga - 17. kolo uživo na Eurosportu 2

Zimska pauza je završena, najbolje fudbalske timove Nemačke očekuju nova iskušenja u nastavku 54. sezone Bundeslige, od 20. januara

Iako nisu nepobedivi kao prošlih sezona, ekipa Bajerna iz Minhena je ponovo jesenji šampion Nemačke, dok su novajlije u Bundesligi, tim Lajpciga, zauzeli impresivno drugo mesto, jer imaju poraz više od lidera. Polusezonu iz snova imao je i Hofenhajm, koji je jedini tim u evropskim ligama bez poraza.

Tokom jesenjeg dela šampionata Nemačke, najraspoloženiji strelac bio je Pjer-Emerik Obamejang, as Borusije iz Dortmunda postigao je 16 golova, tri više od drugoplasiranog Francuza, Antonija Modesta, fudbalera “jarčeva” iz Kelna. Poljak Robert Levandovski nije bio efikasan kao prošlih sezona, u 16 mečeva fudbaler šampiona Nemačke postigao je 12 golova i nalazi se na trećem mestu liste strelaca.

Za najkorisnijeg fudbalera jeseni u Nemačkoj proglašen je centarfor Dortmunda, Ozman Dembele, ispred drugoplasiranog Arjena Robena iz Bajerna.

Tokom 16 kola, ukupno šest miliona gledalaca je posetilo stadione Bundeslige, a najvernije navijače ponovo ima Dortmund, sa prosekom od 81.072 prodatih ulaznica po meču.

Svakog takmičarskog vikenda u Bundesligi, program Eurosporta 2 počinje u petak u 19:45, polusatnom emisijom koja prethodi prvom duelu kola. U subotu, prvi prenos počinje u 15:30, potom sledi magazin “Poluvreme”, a od 18:30 na programu je još jedna utakmica. U nedelju, prvi meč startuje u 15:30, potom sledi druga utakmica od 17:30, a po okončanju poslednjeg duela kola, na programu je “Pregled Bundeslige”, gde će tokom sat vremena ljubitelji fudbala videti sve najvažnije trenutke minulog kola.

 

Raspored direktnih prenosa 17. kola:

petak 20.I

20:00 Frajburg-Bajern

subota 21.I

15:15 Verder Bremen - Borusija Dortmund

18:30 Lajpcig - Ajntraht Frankfurt

nedelja 22.I

15:15 Bajer Leverkuzen - Herta Berlin

17:30 Majnc - Keln