XS
SM
MD
LG

Predstavljen Stručni štab FK Mačva

Novi Stručni štab Fudbalskog kluba „Mačva“ na čelu sa trenerom Draganom Aničićem predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama kluba. Novinarima je saopšten plan i program pripremnog perioda seniorske, ali i omladinske selekcije kluba sa trenerom Slobodanom Rusimovićem. Kada je reč o prvom timu, Draganu Aničiću u Stručnom štabu pomoć će pružati treneri Nenad Miailović i Nikola Žerajić. Predsednik FK „Mačva“ Ivica Kralj istakao je da sa stručnim kadrovima i pozitivnim raspoloženjem igrača i svih ljudi koji su angažovani u klubu, očekuje dobar, kvalitetan i uspešan nastavak sezone.

 

Ivica Kralj, predsednik FK "Mačva" Dragan Aničić, šef Stručnog štaba Slobodan Rusimović, trener Omladinske selekcije Ana Acan, pr FK "Mačva"

 

Ovih dana fudbalski klubovi koji se takmiče u okviru Prve lige Srbije otpočinju svoj pripremni period, a lider na tabeli Fudbalski klub „Mačva“ startuje sa pojačanim stručnim štabovima seniorske i omladinske selekcije. Kako je istakao na konferenciji za novinare predsednik kluba Ivica Kralj, nakon odlaska Predraga Rogana, veliki broj trenera bio je zainteresovan za angažovanje u FK „Mačva“.

„Imali smo popriličan broj trenera u opticaju koji su želeli da karijeru nastave u našem klubu, ali mi smo se vodili našim ambicijama koje smo zacrtali ranije i u razgovoru sa trenerom Aničićem zaključili da poznavajući njegove trenerske ali i ljudske kvalitete, da je on taj koji može da nastavi ovaj naš pobednički niz, koji traje poprilično dugo i smatram da je on trener koji nas može dovesti do Super lige, što i jeste cilj FK „Mačva““, naveo je na konferenciji za novinare, Ivica Kralj.  

Novi šef Stručnog štaba, Dragan Aničić kaže da je počastvovan što je na poziv Ivice Kralja došao u Šabac i da će sigurno dati sve od sebe zajedno sa svojim saradnicima u Stručnom štabu, trenerima Nenadom Miailovićem i Nikolom Žerajićem, da se u ovom gradu već od leta igra Super liga. „Ovaj klub poznajem savršeno, već sam tri godine kao trener u Prvoj ligi Srbije, sve igrače poznajem, tako da mislim da će period prilagođavanja za mene ovde biti vrlo kratak i lak. Došao sam u klub koji ima jasan cilj – ulazak u Super ligu i upravo to me i privuklo da dođem, jer ta klupska ambicija se poklapa sa mojom ambicijom. Imao sam dobru komunikaciju sa prethodnim trenerom, Predragom Roganom i privatno smo bliski, tako da sa te strane poznajem situaciju u klubu, igrače, znam način na koji su igrali i ja ću se truditi da ne menjam mnogo smisao igre koji je Mačva imala do sada. Pokušaćemo da samo neke stvari još više unapredimo“, istakao je Aničić.

 

 

Današnjom prozivkom i treningom, prvotimci Mačve su startovali sa pripremama za nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije.  Od 8. do 18. februara prvi tim pripreme nastavlja u Stanišićima gde će i odigrati nekoliko pripremnih utakmica. U zavisnosti od vremenskih uslova, svi treninzi tokom pripremnog perioda biće  organizovani i na terenu i u balonu. „Veći deo igračkog kadra iz prvog dela sezone i u nastavku prvenstva nosiće Mačvin dres, velike promene nisu ni potrebne, jer je ova ekipa i donela rezultate. Prelazni rok počinje za nekoliko dana, tako da je rano govoriti o tome“, rekao je predsednik kluba Ivica Kralj.

Na pitanje novinara o novčanoj i bodovnoj kazni Fudbalskog saveza Srbije, predsednik Ivica Kralj kaže da klub nije dobio nikakvo obaveštenje o tome i da je Uprava o svemu informisana kao i gradjani samo preko pojedinih novinskih članaka. „Ambicije Mačve ostaju iste, bez obzira na sve. Što se tiče kazne, mi smo čitali u novinama kao i svi vi, obrazloženje nismo dobili nikakvo, ni za šta su nas optužili, ni zbog čega smo kažnjeni, ali smo ubeđeni da je to neodrživo i da će u nekom izvesnom vremenu ponovo biti na istoj bodovnoj razlici na tabeli Prve lige Srbije i da će nam ta tri boda biti vraćena. Ali, sačekaćemo da vidimo kako će se situacija odvijati, ali to je realnost i jedina prava mogućnost u ovom momentu. Naš pravni tim će sigurno znati kako da reaguje, kada klub dobije bilo kakav zvanični dokument FSS-a“, ističe Ivica Kralj.  

Omladinsku selekciju Mačve u nastavku prvenstva najvišeg ranga, Omladinskoj ligi Srbije,  sa dosadašnjim trenerima vodiće Slobodan Rusimović. „Velika mi je čast što sam od Uprave kluba dobio šansu da svoju trenersku karijeru nastavim u Mačvi koja ima veliku tradiciju. U narednom periodu vodiću Omladinski tim i biću priključen radu prvog tima. Koncept trenažnog procesa omladinske i seniorske selekcije biće sličan kako bi igrači koji se u toku sezone priključuju prvom timu imali lakšu adaptaciju i što brži ulazak u takmičarski ciklus prvog tima“, rekao je Rusimović.

Omladinska selekcija FK „Mačva“ pripreme za nastavak prvenstva u Omladinskoj ligi Srbije počinje u sredu, 18. januara. 


30 .kolo Prva liga Srbije
Inđija 2 : 0 Mačva
Bežanija 4 : 1 Sloboda
Dinamo 3 : 3 Zemun
Jagodina 3 : 1 Proleter
Budućnost 3 : 0 Radnički
OFK Beograd 5 : 2 Kolubara
Sindjelić 3 : 2 OFK Odžaci
ČSK Pivara 1 : 2 BSK Borča
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva (-1) 30 19 6 5 62
2 Zemun 30 17 10 3 61
3 Sloboda 30 15 9 6 54
4 Inđija 30 14 6 10 48
5 Bežanija (-1) 30 12 12 6 47
6 Radnički 30 12 7 11 43
7 Jagodina 30 12 5 13 41
8 Dinamo 30 10 9 11 39
9 Sindjelić 30 8 13 9 37
10 Budućnost 30 10 7 13 37
11 Proleter 30 9 9 12 36
12 ČSK Pivara 30 8 11 11 35
13 Kolubara 30 7 11 12 32
14 BSK Borča (-1) 30 9 6 15 32
15 OFK Odžaci 30 6 8 16 26
16 OFK Beograd 30 3 9 18 18