XS
SM
MD
LG

Pavkov prešao u Crvenu zvezdu

Milan Pavkov od danas nije više igrač Radničkog. Posle dugih i iscrpljujućih pregovora sa upravom zvaničnog šampiona, postignut je dogovor oko prelaska centarfora Radničkog na popularnu Marakanu. Ugovor je potpisan danas, na stadionu Crvene zvezde, na zadovoljstvo svih strana u pregovorima:

-Evo, predsednik Tončev je mene ovlastio da govorim o ovom transferu, koji smo danas doveli do kraja, na zadovoljstvo svih koji su u njemu učestvovali. Ne želimo da iznosimo cifre dok Pavkov ne prođe medicinske preglede, ali mogu da kažem da smo svi u klubu veoma zadovoljni i da je ovo najveći transfer koji je Radnički ostvario. U ugovoru, osim obeštećenja, postoje još neki benefiti za Radnički, ali o njima ćemo takođe naknadno, a verujte da su veoma vredni – rekao je predsednik Skupštine niškog kluba Radan Ilić.

Napominje Ilić i da odlazak Pavkova ne znači da Radnički odustaje od svojih visokih ambicija. Naprotiv!

-Predsednik Tončev je danas, odmah nakon završenog posla sa Crvenom zvezdom, izneo niz poteza koje planira da sprovede u delo, a tiču se jačanja tima i budite uvereni da Radnički ne samo da neće biti slabiji, već će uskoro u svoje redove dovesti i neka vrlo zvučna imena. Uz to, napomenuo je da obeštećenje koje ćemo dobiti od Crvene zvezde sigurno neće biti potrošeno na izvršenje tužbi ovih igrača, koji su ovih dana pominjani u javnosti – rekao je predsednik Skupštine niškog kluba.

Pavkov je, nakon što je potpisao dvogodišnji ugovor sa Zvezdom, predstavljen na stadionu „Rajko Mitić“, a za sajt Radničkog dao je sledeću izjavu:

-Prezadovoljan sam vremenom koji sam proveo na Čairu. Za ovih šest meseci u Nišu imao sam sjajan tretman, svi momci i članovi stručnog štaba prihatili su me i kao čoveka i kao igrača, imao sam poštovanje i šansu da igram i na tome svima dugujem veliku zahvalnost. Dolazak u Zvezdu je stepenica više u karijeri, a svakako najveći izazov u srpskom fudbalu. Ovo je za mene podstrek da radim još više i jače, jer ambicija imam na pretek i daću sve od sebe da ih ostvarim – rekla je sada već bivša „devetka“ Radničkog.

Pavkov je, podsetimo, u Radnički stigao prošlog leta, kao slobodan igrač i sa niškim klubom je potpisao trogodišnji ugovor. Prethodno je bio član Novog Sada, ČSK-a iz Čelareva, a pre dolaska na Čair bio je igrač Vojvodine. U februaru će napuniti 23 godine.

Za naš tim odigrao je 20 utakmica i postigao je 5 golova. Mi mu želimo svaku sreću u novom klubu i zahvaljujemo na igrama i ponašanju u dresu Radničkog...