XS
SM
MD
LG

Virus i povrede porotiv "musketara"

Ribnica je ispratila 2016. godinu sa mnogo pehova, ali rezultatski više od očekivanog. "Musketari" su u proteklih deset kola doživeli samo tri poraza, nalaze se na odličnom četvrto mestu i dokazali su da su u stanju da pobede svakog rivala u eliti. Ekipa koja ima najmanje licenciranih igrača, kojoj se predviđala grčevita borba za opstanak, sada je kandidat za najviši plasman. Upeh je tim veći ako se zna da su Kraljeevčani imali velikih personalnih problema. Povreda kapitena Slobodana Milovanovića bila je samo početak. Usledile su povrede Nenada Ćosića i Lazara Močića, pa je Ribnica tri igrača iz postave imala u gipsu. U 2017. godinu se ušlo sa željom za dobro zdravlje i godinu bez pehova. Ipak, na prvim treninzima u novom letu zbog bolesti nisu bili Stefan Okošanović i Đorđe Ilić,a onda je usledila i povreda novopečenog kapitena Andrije Vilimanovića kome je stradao prst šake, oa je to bio još jedan prvotimac koji je morao u gips.

- Treninzi nam počinju sa nevericom. Ne znamo ko će se pojaviti i ko može da trenira. Više puta smo radili bez pola sastava, nekada pridodavali mlađe da popune broj, a bilo je i treninga kada smo i mi treneri morali u "devet sa devet". Situacija je jako teška, a najviše nas je pogodila povreda Vilimanovića koji je u ovoj sezoni pokazao da je satreo i sigurno je najbolji dizač u ligi - kaže Miloš Živanović prvi pomoćnik trenera Boška Mačužića.

Strateg Ribnice je prvi trener kadetske reprezentacije Srbije koja se priprema za kvalifikacini turnir u Turskoj. Na priprema u Požarevcu i put Turske će i Ivan Marković i Stanislav Paunović, mladi prvotimci kraljevačkog superligaša, pa je malo reći da su "musietari" desetkovani.

- Radili smo maksimalno koliko smo mogli po programu koji je ostavio naš prvi trener. Siguran sam da ćemo uskoro biti kompletni i da ćemo povratiti formu koja nas je krasila u prvom delu sezone. na ruku nam ide odlaganje naših mečeva zbog obaveza pomenutih u kadetskoj reprezentaciji. Ribnica će na teren 26. januara kada sledi duel sa beogradskim Partizanom,a onda ćemo igrati skoro svaka dva dana da bi smo nadoknadili propušteno.

U međuvremenu su se oporavili Močić, Ćosić i drugi libero Savić. U trenažni poroces se danas vraćaju korektor Okošanović i srednji bloker Ilić...

- Andrija Vilimanović je i sa povredom šake bio na treninzima, radio je u teretani. Čekamo stav lekara, ali poznajući ga ubeđen sam da će i on vrlo brzo na teren. U planu je bilo da odigramo dve kontrolne utakmice, ali smo trenutnoi bez dizača, pa ćemo videti šta će biti. Na treninzima je od pre neki dan i Ivan Borovnjak, naš bivši igrač, internacionalac, u čekanju novog angažmana radi sa nama i pomaže nam maksimalno. Uprkos pehovima, atmosfera je dobra i mislim da to najviše krasi sadašnju generaciju odbojkaša Ribnice - zaključuje Miloš Živanović glavno komandijući u Ribnici u odsustvu trenera Bošlka Mačužića.

 


18 .kolo Superliga Srbije
Jedinstvo (SP) 3 : 0 Novi Pazar
Klek Srbijašume 2 : 3 Ribnica
Spartak (LJ) 2 : 3 Radnički
Niš IGM Mladost 3 : 1 Partizan
Vojvodina NS Seme 1 : 3 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 18 15 3 44
2 Novi Pazar 18 14 4 40
3 Crvena zvezda 18 12 6 37
4 Ribnica 18 11 7 31
5 Jedinstvo (SP) 18 9 9 29
6 Radnički 18 9 9 24
7 Niš IGM Mladost 18 8 10 23
8 Spartak (LJ) 18 5 13 16
9 Partizan 18 5 13 15
10 Klek Srbijašume 18 2 16 11