XS
SM
MD
LG

Aca Jovičić, "zaštitni znak" FK Lovac iz Karlovčića

Pričati o Fudbalskom klubu Lovac iz Karlovčića, a izostaviti ime Ace Jovičića – nemoguće je! Kao u većini klubova iz malih sredina, sve ili dosta toga, verti se oko jednog čoveka. U Karlovčiću je upravo tako!

- Igračku karijeru sam započeo daleke 1975 godine u Lovcu – kaže Aca Jovičić – Za dvadesetak godina aktivnog bavljenja fudbalom, najduže sam igrao u Karlovčiću, ali i za Donji Srem iz Pećinaca i Sloven iz Sibača po dve sezone, odn. jednu za staropazovačko Jedinstvo. Trenutno obavljam dužnost predsednika kluba i vodim Školu fudbala.

Fudbalski klub Lovac danas?

- Uvek s ponosom ističemo, pre svega, da je naš klub izuzetno zdrava sredina - nastavlja predsednik Jovičić - Naravno, posedujemo kvalitetnu ekipu. Uostalom, tabela Opštinske lige Pećinci dosta toga pokazuje: prvi smo pratilac lideru Donjem Sremu 2015 iz Pećinaca, koji je jedini poraz pretrpeo baš od nas. Za sada imamo 17 fudbalera koji konkurišu za prvi tim. To su vrlo dobri momci, disciplovani, koji u prvom delu prvenstva nisu dobili ni jedan crveni karton. U toku zimske pauze vratiće nam se igrači koji koji su igrali za klubove iz okolnih mesta. Škola fudbala, pri našem klubu, postoji već petu godinu. U pionirski posao ušli smo Zoran Devrnja, u to vreme učitelj iz Karlovčića i ja. Imali smo, u početku, četrdesetak mladih fudbalera, samo iz ovog mesta. Na žalost, vremenom se broj osipao i trenutmo imam oko 25 polaznika iz Karlovčića i susednih Sremskih Mihaljevaca. Dece je sve manje. Šta će biti u budućnosti – videćemo!

Bez obzira na činjenicu što je Karlovčić vrlo mala sredina, klub opstaje. Najviše zahvaljujući Aci Jovičiću, koji nije „samo predsednik“, već i mnogi više.

- Velika je ljubav prema fudbalu, prema Lovcu – priznaje Aca – Drago mi je da ovde odigravaju utakmice, da mladi treniraju. Momci su odlično shvatili šta znači igrati za svoj Lovac, svoj Karlovčić. Dobri su drugari i izuzetno korektno se odnose prema rivalima, sudijama... Jednostavno, zadovoljstvo mi je biti deo svega toga.

Veruje Aca da će Karlovčić još „izroditi“ fudbalera, poput Rada Miličevića, koji se dokazivao u poznatim klubovima, između ostalog, nekadašnjem drugoligašu Sremu iz Sremske Mitrovice.

 

FK Lovac (Karlovčić)

Aca Jovičić, predsednik Lovca