XS
SM
MD
LG

Darko Ašćerić (36), prvotimac sremskoligaša iz Donjeg Tovarnika

 

Vojvođanska liga, zašto da ne!?

 

   Jedan od miljenika ljubitelja fudbala iz Donjeg Tovarnika je, svakako, Darko Ašćerić. Iako je u „lepim fudbalskim godinama“, igra Slobode umnogome zavisi od ovog igrača, prebogate karijere, koja traje preko dve decenije.

  - Svoje fudbalske početke vezujem za Jedinstvo iz Platičeva, gde živim - kaže Ašćerić - U Jedinstvu sam prošao sve kategorije, od petlića do seniorskog tima. Prve ozbiljnije treninge odrađujem stasavanjem za prvi tim, za koji sam počeo igrati sa 16 godina, pod specijalnim lekarskim pregledom. Posle odlično odigrane polusezone za prvi tim, gde sam bio i prvi strelac, po preporuci Petra Stolića prelazim u rumski Sloven, gde sam proveo tri godine. Sa proverenim stručnjacima Stolićem i Živkom Budimirovićem, moje fudbalsko umeće je napredovalo. Godine 2000. prelazim u Bečej, koji je u to vreme bio član Druge lige Srbije. Šef stručnog štaba je bio Josip Pirmajer. Ostajem tri sezone, uz svakodnevne treninge. Potom su se nizali Sutjeska iz Bačkog Dobrog Polja, Šajkaš iz Kovilja, Jadran iz Golubinaca, Sremac iz Jarka… Ne mogu, a da ne pomenem ljude s kojima sam sarađivao i koji su mi ostale u lepoj uspomeni: Dragan Živanović, Milan Trišić, Branko Gvoka, Tomislav Crljen - Rafa. Naravno, posebnu zahvalnost dugujem Siniši Sariću - Simi, koji me je doveo u Slobodu 2009. godine. Tada sam odigrao pola sezone, da bi se vratio u Platičevo. Konačno, po drugi put dolazim u Donji Tovarnik 2013. godine.

  Teško je zamisliti igru Slobode bez Ašćerića. Zamisli trenera Milana Kneževića „ispunjava“ maksimalno, odn. krajnje profesionalno.

  - Kao igrač sa podužim stažom i jedan od nastarijih igrača u ekipi, gledam da opravdam ukazano poverenje - nastavlja Darko Aščerić - Svestan sam da vodim tim na terenu i da moram budem lider u pravom smislu te reči..Za sada u klubu vlada pozitivna atmosfera i kada se pobeđuje, ali i kada se gubi. To nam daje dodatne motive da igramo bolje. Prvi deo Sremske lige odigrali smo sasvim solidno. Zaostajemo za liderom samo tri boda. Treba istaći da ima zaista mnogo odličnih ekipa i da će nastavak sezone biti krajnje neizvestan. Verujem u trenera Kneževića, predsednika Aleksića i njegove saradnike, saigrače. Sloboda će na proleće, svakako, biti još jača. Priželjkujemo Vojvođansku ligu. Zašto da ne!?

 

 

Darko Ašćerić, ideolog Slobode