XS
SM
MD
LG

Konstantin dobio novog trenera

Ceh lošim partijama i katastrofalnom startu sezone u kojoj niški Konstantin još uvek nije zabeležio pobedu platio je trener Predrag Jaćimović, sa kojim je raskinuta saradnja, a novi trener je 29-godišnji Ivan Simić.

 

Veruje da može nešto da se učini; foto: konstantinokk.rs

Novi trener niškog tima je već radio u Nišu, prošle sezone bio je trener trećeligaša Juniora, a do dolaska u Konstantin radio je u rodnoj Jagodini.

Nešto je moralo da se menja, jer je očigledno da smo bili u jednoj situaciji koja je pretila da postane bezizlazna. Jaćimović je dobar trener, ali nije išlo i logično je da, posle osam poraza u nizu, nešto preduzmemo. Opredelili smo se za Ivana Simića, mladog i ambicioznog stručnjaka. Nastavljamo dalje, priključićemo timu i neke naše najtalentovanije momke iz kadetskog tima i verujem da će biti bolje - rekao je za zvanični sajt kluba predsednik Uroš Parlić.

Pre Juniora, Simić je trenersku veštinu sticao kao asistent Jovici Antoniću u Jagodini i Milovanu Stepandiću u OKK Beogradu, a pre dve sezone je u beogradskom timu sezonu završio i kao trener.

Novi strateg niškog tima nakon prvog trenera odrađenog sinoć istakao je da je preuzimanje trenerske palice u Konstantinu veliki izazov i da će se truditi da mu odgovori na najbolji mogući način.

Naravno, situacija nije sjajna, ali mislim da u ovom timu ima potencijala. Nesrećno su izgubili par utakmica, nije bilo ni sreće. Imam neku svoju viziju i nadam se da ću uspeti da je sprovedem u delo. Pokušaću da podignem nivo agresivnosti i u odbrani i u napadu. Ja sam optimista i verujem da nešto može da se učini. Nadam se da ćemo i pored ovako lošeg starta uspeti da izborimo opstanak - poručio je Simić.

Debi na klupi niškog tima mladi stručnjak imaće predstojećeg vikenda kada Konstantin gostuje subotičkom Spartaku.