XS
SM
MD
LG

Skica za portret: Dušan Štetić (22), iz Pećinaca

 

Glumac u kopačkama

 

   Iako vrlo mlad, Dušan Štetić je zanimljva ličnost. Sa fudbalom „druguje“ deceniju i po, ali se dokazuje i u drugim oblastima i to s velikim uspehom. U svakom slučaju - medijski interesantan!

  - Fudbal sam počeo da treniram sa šest godina - kaže Dušam Štetić - Prve korake sam napravio u Donjem Sremu, gde mi je trener bio otac Svetislav. Kao igrač mlađih kategorija igrao sam u Zemunu, Radničkom sa Novoig Beograda, Brodarcu, Crvenoj zvezdi, gde su mi treneri bili Radmanpović i Mladenović. Kao prvotimac, sa 16 godina, debitovao sam u zonašu, Budućnosti iz Dobanovaca, kod trenera Mila Vranješa. Igrao sam, potom, za PIK Zemun, dve sezone za Dunav iz Starih Banovaca, Sremac iz Vojke, pola godine u Radničkom iz Obrenovca, da bi se vratio u Sremac. Kao trener, na moj fudbalski razvoj najviše uticao otac, koji me je trenirao i dok sam igreao za druge klubove. Sa sadašnjim trenerom Sremca, Mihajlom Bošnjakom, dugo sarađujem i presrećan sam špto ima mnogo poverenja u mene.

  Iza Dušana Štetića je vrlo uspešna polusezona u Vojvođanskoj ligi - Jug

  - S obzirom da smo vrlo mlada ekipa i da je u letnjem periodu došlo mnogo igrača, treće mesto je ogroman uspeh - nastavlja Štetić - Premašili smo sva očekivanja, kako igrom, tako i plasmanom. Zadovoljan sam učinkom: po osam golova i asistemcija, iako su me pratile povrede, koje još nisam uspeo da saniram.

  Dušan Štetić se dokazuje i kao glumac amater.

  - Deo sam projekta „Mladi u akciji protiv različitih oblika ansilja“ - precizira Štetić - Svidja mi se društvo, tema i poruka koju nosi projekat, pa sam rešio i da se i na tom polu oprobam. Nisam se pokajao. Jedno veoma lepo i novo iskustvo, iz kojeg može mnogo da se nauči. Film je sniman sa ciljem da pokaže mladima kako treba reagovati kada vidite nasilje ili kada ste žrtva. Isto tako, pokazuje kako ne treba reagovati i šta je pogrešno. Film ima naziv „45 minuta“, premijerno je emitovan u Pećincima, a sada sledi prikazivanje po Vojvodini: 5. decembra u Somboru, a kasnije - ko zna!?

 

 

Dušan Štetić - glumac u kopačkama

Uspešna polusezona u vojačkom Sremcu