XS
SM
MD
LG

Ribnica preslišala Nišlije

Posle dva vezana poraza u Kupu i prvenstvu, odbojkaši Ribnice su u novoj dvorani na desnoj obali Ibra ugostili tim Niša. Motivisano su "musketari" ušli u ovaj veoma važan duel i to se odmah odrazilo na rezultat u prvom setu. Naterali su goste da greše, bilo je 5-2, 7-3, na 9-5 je Svetozarević posegao za tajm autom, ali je odmah u narednoj akciji Nenadić izblokirao Pržića. Na tehnički tajm aut se otišlo pri vođstvu domaćina od 12-7 i sve je govorilo da će Ribnica ovaj deo igre završiti na pravi način. Prilazile su Nišlije na tri poena zaostatka, ali je Ribnica držala sve pod kontrolom, pa je pri vođstvu "musketara" 18-13 usledio novi predah sa klupe gostiju. Menjao je strateg gostiju i džokera našao u Aleksandru Iliću koji je serijom servisa poremetio prijem domaćih i Nišlije su stigle do 23-23. Ipak, Ribnica je set dobila posle greške Pržića koji je loptu ispucao u aut.

Niš je odlično počeo drugi deo igre, brzo vođstvo 1-4 održavali su u uvodnim minutama seta, a za Ribnicu najveći problem došao pri rezultatu 4-8 kada se povredio kapiten Slobodan Milovanović.

Drugovi su ga izneli sa terena, šansu je dobio mladi Stefanović, ali bilo je jasno da su "musketari" silno hendikepirani. Jedinstvo kraljevačkog sastava tada je došlo do izražaja, i mladi Stefanović je prošao prvi tempo i Ribnica je stigla do izjednačenja 10-10, ali su dve greške primača Nenadića i Ćosića donele Nišu prednost na tehničkom tajm autu 10-12. Igra je u ovom setu bila sve zanimljivija, bilo je i nekoliko lepih poena, akcija za aplauze gledalaca, ali je vođstvo gostiju 14-17 nateralo stratega Ribnice da zatraži prvi tajm aut. Nije pomoglo jer su Pržić i društvo uskoro stigli do kapitalnih 16-21, pa je Mačužić morao ponovo da traži predah. Do kraja seta nije bilo dileme, laganih 19-25 i izjednačenje u meču.

Kraljevčani su otresitije ušli u treći set, od,mah su stekli tri poena prednosti, pa je prvi tajm aut gostiju usledio pri rezultatu 9-6. Ribnica je razliku sačuvala i na tehničkom tajm autu, a igra "musketara" je u tim trenutcima podsetila na one iz prethodnih pobeda. Iz minuta u minut Ribnica je povećavala prednost, Vilimanović je mudro vodio tim na parketu, razigrao sve igrače i na kraju ovacije navijača za 25-18 i vođstvo od 2-1.

U istom ritumu su krenuli "musketari" u četvrtom setu, poveli 4-0, ali je Niš uzvratio za izjednačenje,a onda se razvila borba sve do tehničkog tajm auta kada su gosti imali prendost 11-12. Usledio je period igre kada je Ribnica imala dva poena prednosti, ali je raspoloženi Pržić sve znao da nadoknadi i posle još jedne njegove paralele, na semaforu je stajalo 18-19 i novi predah zatražen sa klupe kraljevačkog superligaša. Niš je prvi stigao do set lopte 23-24, ali je Ribnica uspela preko Okošanovića da spase, a kada je Pržić otpucao u aut, Kraljevčani su stigli na poen do trijumfa. Blok Ilića nad Pržićem doneo je konačnih 26-24 i pobedu "musketara", petu ove sezone.

RIBNICA - NIŠ 3 - 1 (25-23, 19-25, 25-18, 26-24)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 500 Sudije: P. Balandžić (Beogtrad) i V. Simonović (Kragujevac)

RIBNICA: Ilić 11 (3bl, 1as) , Okošanović 21 (2 bl, 7 sg), Nenadić 12 (7 gr, 2bl), Ćosić 10 (1bl, 1as, 4gr), Vilimanović 5 (3bl, 2 as), Sl. Milovanović 2, Močić (libero 1), Stefanović 3 (1bl), Marković. Nisu igrali:St. Milovanović, Paunović, Savić (libero 2) Trener: B. Mačužić

NIŠ: Pejčić , Pavlović 9 (5sg, 1bl), Brčić 9 (1as), Stojković 9 (2as, 1bl, 4 sg), Pržić 23(2bl, 8gr), Mijalković 8 (2as, 2 sg), Kostadinović (libero), Lukić, Rakić, Jović, Ilić, Rajković Trener: D. Svetozarević.