XS
SM
MD
LG

Novi izazovi za Fitnes klub "Fit&Wellness" iz Pećinaca

Fitnes klub „Fit&Wellness“ u Pećincima postoji nešto više od tri godine i bez svake dileme postaje sve popularniji. - Prolazili smo kroz razne faze - kaže Darko Tanacković, trener i takmičar - Početak je bio težak, jer smo započeli nešto novo, a ljudi su gledali na to kao na još jednu prolaznu pojavu u ovoj sredini. Međutim kako je vreme odmicalo, povećavao se broj vežbača, sredina.kao i programi koje je klub nudio. Razvijao sam se i ja kao trener. Pored rekreativnog futnesa, zahvaljujući kojemn klub i opstaje, učestvujemo i na takmičenjima. Možemo se pohvaliti da smo „rame uz rame“ i sa mnogo većim klubovima, iz daleko većih.

Fitnes sve popularniji

Darko Tanacković s ponosom ističe da je Fitnes klub „Fit&Wellness“ s velikom uspehom orrganiziovao dva takmičenja.

- Ovaj sport se sve više razvija - nastavlja Darko - Na putu smo da dobijemo i zvaničnu ligu, kao i kalendar takmičenja. Uskoro nas u Beogradu očekuje „Throwdown“, međunarodno takmičenje u funcionalnom fitnesu, koje će se održati 26. i 27. novembra na Beogradskjom sajmu (hala 5). Klub će predstavljati Nikola Vrlenić u juniorskoj i ja u seniorskoj konkurenciji (kategorija scaled).

Pored funkcionalnog fitnesa, u „Fit&wellnessu“ je zaživela nova disciplina.

- Reč je o „girevoj sportu“, disciplini koja spada u sportove teške atletike ističe Darko Tanacković - Vežbe se izvode sa girjama, kuglama sa dršskom, različitih težina, u zavisnosti od kategorije. Sport dolazi iz Rusije. Omiljen je u državama bivšeg SSSR, u kojima često ima nezvaničan status nacionalnog sporta. Uspostavili su odličnu saradnju sa klubom „Girevik“ iz Novog Sada, jedinim registrovanim klubom za girevoj sport u Srbiji.

Darko Tanacković