XS
SM
MD
LG

Košarkašice Srbije u Kraljevu dočekane kraljevski

Nova sportska dvorana bila je ispunjena do poslednjeg mesta, kao u danim akada je otvarana i gostovanja naših najboljih tenisera predvođenih Novakom Đokovićem. Kraljevčani su na pravi način ispratili i nagradili "kraljice" za sve uspehe u proteklom periodu. Bilo je evidentno da su luksemburžanke bile zbunjene, jer nikada nisu igrale pred ovakvim brojem gledalaca i u ovakvom ambijentu.

Počeli smo trojkom kapitena Milice Dabović, stigli i do 9-4, ali je Luksemburg preuzeo konce igre. Šmit je vodila sve napade gošći,a Heting nepogrešivo pogađala koš našeg tima. Gošće su prešle u vođstvo u sačuvale ga do kraja ovog perioda 21-23. Usledilo je nekoliko izmena u oba tima, Radočaj je bila motorino, Milovanović sigurna u šutu i pod košem, konačno je i Jovanović pred svojim Kraljevčanima pogodila trojku i "kraljice" su povratile vođstvo. Ipak, ono ni u jednom trenutku nije bilo dvocifreno. Nismo uspeli da rešimo veliki broj presečnih napada rivala, gromoglasna podrška sa tribina bila je dovoljna da se na veliki odmor se ode pri vođstvu Srbije 36-29.

"Kraljevsko" navijanje u Kraljevu

U trećem periodu Srbija je stigla i do značajne prednosti, prve poene je postigla još jedna kraljevčanka Kristina Baltić. Sve je mirisalo na novi ubedljiv trijumf koji smo i očekivali, ali luksemburžanke nius htele tek tako da potpišu kapitulaciju. Polovinom poslednje četvrtine prednost Srbije je ponovo bila jednocifrena, usledio je tajm aut i onda furioznih par minuta u kojima su Jovanović, Crvendakić i ostale rešetale koš gošći i razlika je bila sve veća. U 37. minutu na semaforu je stajalo 66-48 posle poena mlade Lozničanke Aleksandre Crvendakić. Publika se ufinišu zanimala za konačnu koš razliku, svi su navijali da bude plus 20. I to se dogodilo u 40. minutu posel slobodnoih bacanja Brajković, bila je polovičćno uspešna, ali je Mandić dodala dva za konačnih 73-51. Kraljevo je uživalo uz naše "kraljice" koje su dobile snažan impuls da u sredu protiv Ukrajine na pravi način završe kvalifikacije i počnu pripremu za odbranu zlata u Češkoj.

 

Poklon za Marinu Maljković

Gradonačelnik Kraljeva dr. Predrag Terzić pred početak meča uručio je poklon Marini Maljković, selektorki reprezentacije Srbije i tako joj se zahvalio za sve uspehe koje je ostvarila sa svojim izabranicama. Ovacije "Marini nacionale" sa prepunih tribina najbolja su potvrda koliko su Kraljevčani oduševljeni uspesima naših košarkašica.

Do sada ne zabeleženo!

Intoniranje nacionalnih himni na ovoj utakmici je bilo u najmanju ruku specifično. Himnu Luksemburga su otpevale same košarkašice ove zemlje i za to bile nagrađane gromoglasnim aplauzom. Himnu "Bože pravde" izvele su učenice Muzičke škole "Stevan Mokranjac" iz Kraljeva.

SRBIJA - LUKSEMBURG 73 - 51 (21-23, 15-6, 16-8, 21-14)

Nova sportska dvorana Gledalaca: 3000 Sudije: Jalman (Turska), Hoćaj (Albanija) i Barbara (Malta)

SRBIJA: Radočaj 11, Krnjić 4, Jovanović 7, Milovanović 11 (6 sk), M. Dabović 14, A. Dabović, Crvendakić 12 (11sk), Baltić 6, Mandić 2, Topuzović, Bogićević, Brajković

LUKSEMBURG: Mejnadajer 10 (6sk), Mosong 18 (7sk), Heting 10 (5sk), Šmit 9, Dajderih, Ženije 3, Vujaković, Orban, Gruskovnjak, Rajs, Petrova, Markus 1

Izjava posle meča selektorke Marine Maljković