XS
SM
MD
LG

SLS: Nišlije skliznule niz Banovo brdo

Nijedna tradicija ne može večno da traje, pa tako ni nepobedivost Radničkog u duelima sa Čukaričkim. Od kako su se 2012. godine vratile u Superligu, Nišlije nisu znale za poraz u duelima sa „brđanima“, sve do danas... A danas su prošle kao bose po trnju: Čukarički – Radnički 4:1 (2:0).

 

 

Da neće biti dobro po niški tim nagovešteno je već u 2. minutu, kada je Docić, zapretio iz slobodnog udarca, lopta je završila u korneru. Dva minuta kasnije, nakon lošeg ispucavanja Bajića, raspoloženi Ožegović šutirao je po zemlji sa nekih dvadesetak metara, ali je lopta prošla pored leve stative gola gostiju.

A onda, Radnički je malo živnuo i izveo dve solidne akcije. Nakon odigranog duplog pasa sa Jovanovićem, Arsić šalje loptu na suprotnu stranu, Živković je pokušao glavom, ali je bio izblokiran, natrčao je Radivojević, opalio sa nekih 25 metara, ali lopta je prošla pored gola. U 10. minutu, Živković je odlično šutirao, ali je Petrić paradom spasio svoju mrežu i izbacio loptu u korner. Nakon udarca sa ugla, najviši je bio Radoš Bulatović koji je glavom šutirao sa desetak metara, pored gola...

I onda, Čukarički ponovo težište igre prenosi na polovinu Nišlija. U 14. minute Jevtić je nagovestio svoj sjajni učinak, nakon što je udarcem glavom najavio Bajiću nemiran san za večeras. Pet minuta kasnije, Ožegović se okušao iz slobodnog udarca, ali je njegov šut završio nekoliko santimetara iznad prečke.

U 21. minutu, Čukarički je poveo. Kajević je uputio centaršut u šesnaesterac Radničkog, Aleksandar Jevtić je bio najviši u skoku, glavom zahvatio loptu, a ona je završila u maloj mreži nemoćnog Bajića – 1:0.

Vodeći gol još više je dao na samopouzdanju domaćim fudbalerima, koji su još odlučnije krenuli ka golu Nišlija. Lepu akciju izveo je Čukarički u 26. minutu, Ožegović je volej udarcem pokušao da savlada Bajića i umalo u tome nije uspeo. No, Stanković je izblokirao ovaj atraktivni pokušaj mladog reprezentativca Srbije.

No, deset minuta kasnije, Čukarički je duplirao svoju prednost. Jevtić se praktično prošetao između trojice fudbalera Radničkog, stigao do peterca, a onda majstorski savladao Bajića za vođstvo od 2:0. Nišlije su bile u ozbiljnom problem, Beograđani na dobrom putu da najzad prekinu neprijatnu tradiciju…

Nešto angažovanije krenuo je Radnički u nastavak utakmice, ali kratko je trajao period bolje igre Nišlija. U 54. minutu Jevtić se našao u šansi, nakon što je Docić dobro izveo korner, ali je glavom šutirao preko gola, ali nepun minut kasnije fudbaler Čukaričkog stigao je do het-trika. Ožegović je ponovo bio inicijator akcije, njegov šut blokirao je Stanojević, ali lopta se odbila do Jevtića, koji sa udaljenosti od 25 metara šalje snažan I precizan udarac, koji Bajić nije uspeo da zaustavi – 3:0.

Nišlije su bile potpuno deprimirane i umalo nisu primile i četvrti gol. U 60. minutu Docić šalje loptu do Ožegovića, koji je vešto izbegao ofsajd zamku i krenuo ka golu Radničkog. No, Bajić je istrčao I pravovremenom intervencijom uspeo da spreči, činilo se, nemininovan pogodak. Stopostotna šansa za Čukarički.

Samo minut kasnije, kako to u fudbalu obično biva, Radnički je kaznio ovu propuštenu šansu domaćih. Mitrović je uputio upotrebljiv centaršut, a mrkić primio loptu na grudi I uputio precizan udarac u mrežu – 3:1.

Očekivalo se da ovaj gol pokrene Nišlije, ali, osim šuta Radivojevića sa 20 metara, ništa opasnije se nije desilo po gol Petrića. Sa druge strane, Ožegović je koristio svaku grešku niške odbrane da zapreti gostima, pa je u 67. minutu pretrčao Stankovića, ušao u šesnaesterac, ali je šutirao pored stative.

U smiraj meča, Čukarički je postigao i četvrti gol, kojim je kaznio slabo izdanje Nišlija na Banovom brdu. U trenutku kada je još jedna lopta bila u terenu, što je dekoncentrisalo goste, Docić je prosledio loptu do Matića, a ovaj je pogodio levi gornji ugao Bajićevog gola za konačnih 4:1.

Pavkov je u 90. minutu mogao da ublaži poraz, ali mu je, kada se našao ispred Petrića, golman Čukaričkog odbranio udarac.

Rastavac: Neverovatne greške!

 

 

Na konferenciji za novinare prvi je govorio trener Nišlija Milan Rastavac:

-Prvo bih čestitao Čukaričkom na zasluženoj pobedi, bio je bolji takmac na današnjem meču. Mi smo, unutar igre, a naročito u prvom poluvremenu, načinili neverovatan broj grešaka u sredini terena, koje su nas sputavale i njema omogućavale da nas često ugrožavaju. U tom periodu igre smo i kažnjeni sa dva gola. Kasnije smo pokušali da se popravimo, da se ubrzamo, da budemo malo agresivniji i došli smo do nešto bolje igre. Međutim, baš u trenucima kad smo „hvatali“ takve momente u igri, Čukarički nam je davao davao golove na kvalitet i iskustvo Jevtića i Matića, koji su nas, što se kaže, sputali na vreme. Mi ćemo, za utakmice koje dolaze, morati da se malo bolje takmičarski „namestimo“ kako bismo bili uspešniji – rekao je strateg Radničkog.

Gordan Petrić se najpre zahvalko kolegi na čestitkama, a onda izneo svoje viđenje utakmice:

-Da li je pobeda zaslužena ili ne, može da se gleda iz više uglova. U prvom poluvremenu i mi smo trpeli pritisak od strane Radničkog, u jednom delu smo mi preuzeli kontrolu nad utakmicom i baš u tom periodu smo i dali dva gola. Da li smo ih dali srećno ili ne, u to ne ulazim, ali definitivno se ekipa diže, naročito neki igrači kao, recimo, Kajević. Mogu da budem zadovoljan, ali ovo ne treba da nas zavarava, svaka sledeća utakmica za nas ima značaj „Kup utakmice“ i potrebno je da što pre ovo zaboravimo, baš kao što me pre meča nije interesovala ta neka tradicija, koja je bila na strani Radničkog – rekao je trener Čukaričkog.

ČUKARIČKI – RADNIČKI 4:1 (2:0)

Stadion Čukaričkog
Gledalaca oko 300
Sudije: Petar PIPER, Nemanja PETROVIĆ, Slobodan PAVLOVIĆ.
Strelci: – 1:0 Jevtić 21′, – 2:0 Jevtić 35′,- 3:0 Jevtić u 54′,- 3:1 Mrkić u 61,- 4:1 Matić u 85.
Žuti kartoni: Tomić, Ožegović, Jevtić (Čukarički), Stanković, Mitrović, Bulatović, Radivojević (Radnički)

ČUKARIČKI: Petrić, Piasentin, Đurić, Živković, Bulatović, Tomić (Erhan Mašović od 69.), Srnić, Kajević (od 69. Matić), Jevtić (od 83. Bojić), Ožegović, Docić.

RADNIČKI: Bajić, Petrović, Bulatović, Stanković, Radivojević, Stanojević (od 63′ Aleksa Jovanović), Mitrović (od 63. Stojanović), Arsić, Dušan Živković (od 81. Pavkov), Mrkić, Aleksandar Jovanović.


16 .kolo Superliga Srbije
Napredak 0 : 1 Crvena zvezda
Borac 1 : 2 Metalac
Rad 1 : 2 Mladost
Spartak ŽK 0 : 2 Voždovac
Čukarički 4 : 1 Radnički (N)
Javor Matis 1 : 0 Radnik
Vojvodina 3 : 0 Novi Pazar
Partizan 1 : 0 OFK Bačka
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 16 13 2 1 41
2 Partizan 16 11 2 3 35
3 Vojvodina 16 11 2 3 35
4 Napredak 16 9 4 3 31
5 Mladost 16 9 1 6 28
6 Radnički (N) 16 8 3 5 27
7 Spartak ŽK 16 6 4 6 22
8 Metalac 16 5 5 6 20
9 Javor Matis 16 4 8 4 20
10 Rad 16 5 4 7 19
11 Voždovac 16 5 2 9 17
12 Čukarički 16 4 4 8 16
13 Radnik 16 4 3 9 15
14 Novi Pazar 16 3 3 10 12
15 OFK Bačka 16 3 2 11 11
16 Borac 16 1 5 10 8