XS
SM
MD
LG

Građevinarke bez pauze

Iako je prvenstvo Prve lige za žene završeno to nije slučaj i sa Radovim fudbalerkama! Naime devojke u nebo plavim dresovima treniraju manjim intezitetom, ali održavaju formu za predstojeća dva  turnira na kojima će učestvovati.

"U subotu 19.11.2016  očekuje nas turnir u Sivcu. Organizator je ligaški konkurent, ŽFK Polet, ali to nikako ne utiče na dobre prijateljske odnose ova dva kluba. Turnir će okupiti ekipe iz Srbije, ali u planu je i dolazak par ekipa iz regiona. Sve u svemu, bez dvoumljenja smo prihvatili poziv za učešće i smatram da ćemo na najbolji način završiti sa aktivnostima na velikom terenu. Šansu će dobiti i devojke iz omladinskog pogona i našeg B tima. Idealna prilika za trenere da odaberu one igračice koje će biti u konkurenciji za 18 na proleće. Na devojkama  je  da pokažu svoje voljne i fudbalske sposobnosti, a pravovremeni rad će se sigurno isplatiti. 

Drugi rođendan kluba obeležava se 29.novembra. Manje spektakularnom ceremonijom nego lane, ali nikako i manje vredno. Rezultati zabeleženi u prethodne dve godine čine ceo fudbalski kolektiv iz Crnotravske ulice i više nego ponosnim na naše devojke. Uz dosta muke ali i lavovske borbe do sada, pokušaćemo da u istom ritmu nastavimo i prolećni deo prvenstva do krajnjeg cilja-istorijkog ulaska u superligaško društvo. 

Nakon toga početkom decembra(03-04) učestvujemo na međunarodnom turniru prijateljstva u Pljevljima pod pokroviteljstvom ŽFK Breznice, prvaka crnogorske ženske lige. U pitanju je jak i kvalitetan turnir malog fudbala za seniorke i kadetkinje  gde će pravo nastupa uzeti klubovi iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

U planu su pregovori i realizacija oko saradnje na svim nivoima i projektima za bolji razvoj ženskog fudbala na Balkanu. Očekujem kvalitetnu razmenu ideja i iskustva koji će nas zajedničkim snagama usmeriti do konačnog cilja. U ineresu sporta treba svakodnevno raditi i raduje me činjenica da i u okruženju postoje ljudi koji uz puno ljubavi i entuzijazma pristupaju "problematici" zvana ženski fudbal. 

Sredinom januara startovaće i zimske pripreme za nastavak takmičenja. Prolećni deo zakazan je za 25.mart.

Sve karte su otvorene, neke igračice su najavile odlazak iz tabora građevinarke i u toj odluci punu podršku imaju od članova uprave. Što se tiče dolaska novih lica na Banjicu, detalji će se znati  kada za to bude vreme." rekla je potpredsednica kluba Jelena Polić.

 

 

 


14 .kolo Prva liga Srbije
Mačva 4 : 0 Rad
ŽGFK Lavice Dubočica 5 : 0 Kolibri
Trijumf 3 : 0 Jagodina
Polet 2 : 0 Šumadija 1903
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rad 14 11 1 2 34
2 Trijumf 14 8 2 4 26
3 Polet 14 6 4 4 22
4 ŽGFK Lavice Dubočica 14 6 3 5 21
5 Mačva 14 7 0 7 21
6 Šumadija 1903 14 6 2 6 20
7 Kolibri 14 4 4 6 16
8 Jagodina 14 0 0 14 0