XS
SM
MD
LG

Ništa ne uspeva tako dobro kao uspeh

Fudbalerke Rada nakon dve godine postojanja na pragu Superlige Srbije. Ništa ne uspeva tako dobro kao uspeh – kaže engleska poslovica, koja, kao što ovih dana vidimo izvanredno uspeva i na Banjici. Uspeh fudbalerki Rada zaista je dostojan divljenju, ogromnoj energiji, dvogodišnjem samopregornom radu, velikoj fizičkoj i mentalnoj snazi koji su bili potrebni da se on ostvari. O tome nema nikakvog spora.

Iako je prevashodni cilj, prilikom osnivanja kluba, bio da ekipa ŽFK Rad kako na terenu tako i van njega afirmiše ženski fudbal i privuče što više devojčica da se bave sportom građevinarke su posle samo godinu dana postojanja izborile plasman u viši rang takmičenja - Prvu ligu Srbije.



Uskoro se približava i drugi rođendan kluba a fudbalerke Rada krupnim korakom gaze ka superligaškom društvu.

Posle ,upravo, završenog jesenjeg dela šampionata u novom rangu takmičenja građevinarke su zaposele lidersku poziciju na tabeli, čak sa osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Šumdije iz Kragujevca. Od sedam mečeva koliko su odigrale u Prvoj ligi Srbije, građevinarke su ostavrile svih sedam pobeda uz impozantnu gol razliku 28:3. Ako se uzmu u obzir i utakmice tokom takmičenja u Drugoj ligi, ispada da su fudbalerke Rada tokom dvogodišnjeg postojanja kluba odigrale 21 zvaničnu utakmicu u saveznom rangu takmičenja, pri tom upisavši 18 pobeda, dva poraza i remi. Čak 12 meseci ne znaju šta znači gorčina poraza, sve su to činjenice koje govore o neprikosnovensoti devojaka u nebesko – plavoj sportskoj opremi.



Tokom jesenjeg dela šampionata 2016/17 21 fudbalerka je dobila šansu da se nametne trenerima Dejanu Paunkoviću i Srbislavu Erdeljanu a to su: Maja Ubović, Sanja Savić, Dragana Pantović, Una Miljković, Mirjana Babić, Emilija Simić, Suzana Tanasković, Danijela Mirčetić, Marija Milošević, Nevena Mičić, Milica Smiljković, Jovana Radulović, Neda Civrić, Emilija Anđelković, Marija Anđelković, Jelena Milenković, Jelena Jovanov, Anđela Milosavljević, Jelica Todorović, Jelena Stanković i Biljana Petković.



Najefikasnija u timu, ujedno i prvi strelac tima je Nevena Mičić sa 7 postignutih golova. Nakon nje slede: Jelena Milenković (4), Suzana Tanasković, Milica Smiljković, Danijela Mirčetić (3), Marija Milošević (2), Dragana Pantović, Emilija Savić, Jovana Radulović, Mirjana Babić, Neda Civrić, Emilija Anđelković (1)

Rezultati u jesenjem delu prvenstava u Prvoj ligi Srbije 2016/17:

1. kolo : ŽFK Rad – ŽFK Kolibri - 12:0

2. kolo: ŽFK Jagodina – ŽFK Rad - 2:4

3. kolo : ŽFK Rad – ŽFK Šumadija 1903 - 3:1

4. kolo : ŽFK Polet – ŽFK Rad - 0:3

5. kolo : ŽFK Rad – ŽFK Trijumf – 2:0

6. kolo : ŽFK Lavice – ŽFK Rad – 0:2

7. kolo: ŽFK Rad – ŽFK Mačva – 2:0

Uz obaveze u prvenstvu fudbalerke Rada su učestvovale na brojnim humanitarnim turnirima i akcijama, bile promoterke na Evropskom prvenstvu u futsalu, Beogradskom trofeju, učestvovale su i na Međunarodnim turnirima i uzele učešće i u drugim akcijama.

Iz uprave kluba ističu da su veoma zadovoljni dosadašnjim rezultatima i da će građevinarke u istom ritmu da nastave i u prolećnom delu prvenstva.

Bravo devojke! Napred Rad!

 


14 .kolo Prva liga Srbije
Mačva 4 : 0 Rad
ŽGFK Lavice Dubočica 5 : 0 Kolibri
Trijumf 3 : 0 Jagodina
Polet 2 : 0 Šumadija 1903
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rad 14 11 1 2 34
2 Trijumf 14 8 2 4 26
3 Polet 14 6 4 4 22
4 ŽGFK Lavice Dubočica 14 6 3 5 21
5 Mačva 14 7 0 7 21
6 Šumadija 1903 14 6 2 6 20
7 Kolibri 14 4 4 6 16
8 Jagodina 14 0 0 14 0