XS
SM
MD
LG

Srbiji tri zlatne medalje na "Balkan Bowlu"

 

Juniorska reprezentacija Srbije (Foto: Dragan Zabunović)

 

 

Ekipa Srbije u američkom fudbalu osvojila je tri zlatna odličja na Balkan Bowlu, nezvaničnom prvenstvu Balkana, koje se 29. i 30. oktobra održalo u Somboru.

Najsjajniju medalju i pehar pobednika osvojila je juniorska selekcija Srbije (U19) koja je ubedljivo pobedila vršnjake iz Slovenije sa 48 : 7. Nakon početne nesigurnosti i odmeravanja snaga u kojem se bolje snašla reprezentacija Slovenije, uzdanice američkog fudbala u Srbiji su na ubedljiv način izvojevale pobedu. Slovenija je povela impresivnim trčanjem od 70 jardi i tako otvorila meč, ali je to bilo sve što su „Zmajčeki” prikazali u ovom duelu. „Mladi orlovi” su ubrzo konsolidovali redove i fantastičnom igrom kvoterbeka Alekse Đokića, koji se jednako iskazao kako igrom trčanjem, tako i pas-igrom, uvećavali prednost iz napada u napad.

 

Foto: Dragan Zabunović

 

 

Koliko je napad Srbije bio dobar, toliko se istakla i odbrana koja je postigla dva tačdauna nakon presečenog pasa protivničkog napada koji nije uspevao poveže redove.

U poslednjoj četvrtini Aleksu Đokića zamenio je mladi kvoterbek Aleksandar Borković koji je nastavio igru svog kolege i uspeo da poentira pasom za Srećkovića do kraja meča za konačnih 48 : 7 za Srbiju.

 

Dan ranije odigrani su i fleg fudbal turniri (beskontaktna verzija) na kojima je selekcija Srbije u konkurenciji seniora i pionira (U15) osvojila zlato. U ženskoj konkurenciji najuspešnije su bile gošće iz Slovenije.

 

 

Foto: Dragan Zabunović

 

Domaćin Balkan Bowla 2016 bio je Grad Sombor koji je okupio više od 160 takmičara i takmičarki iz regiona. Na dvodnevnom takmičenju učestvovale su reprezentacije Srbije, Slovenije, Hrvatske i All star Sever tim Saveza američkog fudbala Vojvodine.

Organizatori takmičenja bili su Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) i Savez američkog fudbala Vojvodine (SAFV), u saradnji s upravom Grada Sombora, Sportskim savezom Grada Sombora, KAF Celtis i Sportskim centrom „Soko” iz Sombora koji su pružili nesebičnu podršku u realizaciji ove sportske manifestacije.

Foto: Dragan Zabunović