XS
SM
MD
LG

Lazar Arsić: Nisam dugo razmišljao kada je stigao poziv sa Čaira

Fudbaleri niškog Radničkog i ove sezone nalaze se u seriji odličnih rezultata, a kao jedan od ključnih igrača iskristalisao se vezista Lazar Arsić, strelac 4 efektna gola u sezoni, koji hvali odličnu atmosferu na Čairu i rad sa trenerom Milanom Rastavcem.​

Arsić ističe da se na Čairu oseća pozitivna atmosfera na svakom koraku - od predsednika, sportskog direktora, stručnog štaba, do svakog saigrača, što mu je mnogo pomoglo da se brzo privikne na novu sredinu i prilično brzo postane jedan od najbitnijih igrača “Reala sa Nišave”.

Od prvog dana su me prihvatali kao da sam odrastao ovde, a svi znamo koliko je teško da južnjačku publiku privoliš posebno kada si rođeni Beograđanin. Ne smatram sebe bitnim šrafom u timu, samo se trudim da na svakom treningu i meču dam svoj maksimum, igram kako umem i mogu i to za sada daje rezultate - u skromnom tonu govori Arsić.

O saradnji sa trenerom Milanom Rastavcem izneo je niz superlativa.

Nikada nisam bio u klubu gde igrači nasmejani idu na trening i da vlada tolika pozitivna energija. I trener je svojim radom i posvećenošću dodatno unosi, svima u timu odgovara njegov pristup i način razmišljanja, što uostalom rezultati najbolje pokazuju - kazao je on.

Defanziva mana, šut i brzina vrline

Posmatrajući Arsićevu kretnju na terenu i analizirajuće njegove partije u dresu Radničkog stiče se utisak da je fudbalskim rečnikom rečeno prava “radilica”. Dosta trči, zadužen je za izvođenje gotovo svih prekida, a kao većina levonogih fudbalera ume da “zategne” sa distance, što je demonstrirao ove sezone sa par efektnih pogodaka.

Moram još da poradim na defanzivi, jer u današnjem fudbalu moraš biti podjednako dobar i u napadu i u odbrani, tako da mi je taj deo igre mana. Kao glavne adute smatram brzinu, šut i dribling, ali ima tu još prostora za napredak, što svakodnevno pokušavam da unapredim treningom i vežbanjem - samokritična je levica Radničkog.

Brzonogi veziste jedan je od nosioca igre niškog tima; foto: Vanja Keser

Internacionalac postao već u srednjoj školi

Ponikao je u Obiliću, koja je u tome vreme bila jedna od najboljih školi fudbala u Srbiji i Crnoj Gori. Posle toga kratko se zadržao u Zvezdari, klubu iz kraja u kome je rođen i gde je odrastao, da bi ga već kao srednjoškolca fudbalski putevi odveli na sever, u Mađarsku, gde se fudbalski potpuno afirmisao i kako kaže, odigrao najbolju sezonu u dosadašnjoj karijeri.

Otišao sam u mađarsi Vašaš, gde se sa 19 godina nije očekivalo da pružam zabeležene partije. Posle toga, dve sezone sam proveo u klubu Lombard Papa, sjajno sam se tamo uklopio i u drugoj takmičarskoj godini odigrao možda i najbolju sezonu u karijeri, uz ovu u Radničkom - prisetio se Arsić.

Na jugu Srbije novi početak

Nakon 57 odigranih utakmica u Lombard Papi i 6 postignutih golova vratio se u Srbiju i imao kratku epizodu od polusezone u kragujevačkom Radničkom, a posle toga završio je u grčkom drugoligašu Apolonu. Tamo se nije zadržao dugo, jer klub nije izborio plasman u prvu ligu, te se prošle sezone ponovo vratio u Srbiju i pojačao tada debitanta u superligaškom društvu surdulički Radnik.

Nekako smo se našli. Oboje smo bili na nekom početku. U početku je bilo malo oscilacija, ali je nakon toga to zaista bila jedna zdrava priča. Pružali smo odlične partije i od opstanka koji je bio primarni cilj, došli do plej-ofa i na kraju završili kao šesti - seća se boravka u Surdulici Arsić.

Dobra izdanja u Surdulici preporučila su ga timu sa Čaira, od kojeg je dobio ponudu, koju, kako kaže, nije dugo razmatrao.

Imao sam priliku da pre 2 godine jedan pripremni period odradim sa trenerom Rastavcem, koji je tada bio pomoćni trener u Vojvodini. Radnički poslednjih sezona pruža odlične rezultate, tako da nisam dugo razmišljao kada su mi ponudili saradnju i stvarno uživam na Čairu - iskren je 25-godišnji vezista.

Kao i većina današnjih fudbalera divi se najboljim fudbalerima današnjice Mesiju i Kristijanu Ronaldu, a kao dečak dok je jurio za “krpenjačom” najjači utisak je na njega ostavio Zinedin Zidan, što se po nekim Arsićevim pogocima iz ove sezone to lako može zaključiti.

Izvor: Youtube


30 .kolo Superliga Srbije
Napredak 2 : 0 OFK Bačka
Novi Pazar 1 : 3 Partizan
Radnik 0 : 0 Vojvodina
Radnički (N) 0 : 1 Javor Matis
Voždovac 1 : 3 Čukarički
Mladost 4 : 1 Spartak ŽK
Metalac 1 : 2 Rad
Crvena zvezda 2 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 25 4 1 79
2 Partizan 30 23 4 3 73
3 Vojvodina 30 18 5 7 59
4 Napredak 30 15 7 8 52
5 Mladost 30 14 6 10 48
6 Radnički (N) 30 12 8 10 44
7 Voždovac 30 13 4 13 43
8 Javor Matis 30 11 9 10 42
9 Čukarički 30 11 7 12 40
10 Spartak ŽK 30 10 8 12 38
11 Rad 30 9 8 13 35
12 OFK Bačka 30 8 3 19 27
13 Metalac 30 6 9 15 27
14 Radnik 30 6 7 17 25
15 Novi Pazar 30 5 5 20 20
16 Borac 30 4 6 20 18