XS
SM
MD
LG

Beograđanke pobedile selekciju Berlina na Adi Ciganliji

ŽFK Rad predstavljala je Gajević Iva, kapitenka našeg kluba za uzrast do 15 godina. U okviru posete delegacije FS Berlina (BFV) Fudbalskom savezu Beograda u FC FSB na Adi Ciganliji odigrana je prva od dve prijateljske utakmice ženskih selekcija FS Beograda i FS Berlina uzrasta do 15 godina starosti. Dobru atmosferu uoči početka utakmice je kvarila kiša koja je srećom prestala pre početka igre, pa je sve nastavljeno u dobrom raspoloženju.

  

Pre polaska lopte sa centra obe ekipe su pozirale za zajedničku fotografiju, a onda je sudija Jelena Međedović kojoj su asistirale Anđela Ugljevarević i Ivana Jovanović  dala znak za početak.

  

Iako su devojčice iz Berlina igrale sa neznatno mlađim sastavom (2003. i 2004. godište u odnosu na naše koje su bile 2002. i 2003. godište) to se na terenu nije moglo uočiti, jer je dobrim delom utakmica bila ravnopravna. Tako je prvi deo završen bez golova, a izabranice selektorskog tandema FSB koji su činili Marina Petković i Aleksandar Petrović čak su imale više izglednih šansi da postignu gol.

  

U drugom delu gošće su zaigrale agresivnije, a naše devojčice se nisu predavale, pa su u jednoj akciji kada je tekao 47. minut uspele da zatresu mrežu Berlinki. Margita Vasović je iznenada šutirala u donji desni ugao gola Nemica, i tu loptu nije uspela da dohvati, inače sjajna golmanka Franke Lara, pa je FS Beograda poveo sa 1:0. Posle ovog vođstva naša ekipa je preuzela igru, a tim iz Berlina je tražio mogućnost za izjednačenje. Kada nekoliko minuta kasnije Ksenia Cajnert promašuje priliku za izjednačenje, bilo je jasno da će Beograđanke pre do pobede i to se na kraju i dogodilo, iako je bilo još prilika za naše, pre svega za kapitenku Anu Barjaktarević koja je pravi biser srpskog ženskog fudbala.

  

Tako je zabeležena istorijska pobeda, jer je to bio prvi nastup jedne ženske selekcije FS Beograda u međunarodnoj utakmici i to protiv predstavnika zemlje koja je u ženskom fudbalu sam svetski vrh. Devojčice iz Berlina već u subotu će imati priliku za revanš, jer je za 22. oktobar na istom mestu (FC FSB na Adi Ciganliji) i u isto vreme (11:00 časova) na programu druga utakmica dve selekcije. Beograđanke su dobile čestitke i komplimente od svojih rivalki i njihovih trenera i funkcionera. Ekspedicija iz Berlina u poslepodnevnim časovima posetiće Sportski centar FS Srbije u Staroj Pazovi.

  

FS Beograda (U-15): Šipetić, Radenković, Ristić, Njagul, Vorkapić, Vasović, Sremčević, Stojaković, Gajević, Barjaktarević i Drobnjak. Igrale su još: Sofronić, Kučinar, Ilić, Paunović, Vasić, Batočanin i Dželetović (selektori: Marina Petković i Aleksandar Petrović).

FS Berlina (U-15): Lara, Šulce, But, Krac, Kenig, Haman, Guta, Pauš, Cajnert, Fridrih i Sar. Igrale su još: Isanto, Vilkinic, Aksoj, Kincel i Trojah (selektor: Ajlin Pojse).

IZVOR: FSB


14 .kolo Prva liga Srbije
Mačva 4 : 0 Rad
ŽGFK Lavice Dubočica 5 : 0 Kolibri
Trijumf 3 : 0 Jagodina
Polet 2 : 0 Šumadija 1903
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rad 14 11 1 2 34
2 Trijumf 14 8 2 4 26
3 Polet 14 6 4 4 22
4 ŽGFK Lavice Dubočica 14 6 3 5 21
5 Mačva 14 7 0 7 21
6 Šumadija 1903 14 6 2 6 20
7 Kolibri 14 4 4 6 16
8 Jagodina 14 0 0 14 0