XS
SM
MD
LG

Eurosport će naredne četiri godine prenositi trku 24 sata Le Mana i FIA Svetski šampionat izdržljivosti
  • Novi ugovor podrazumeva prenos trke 24 sata Le Mana i FIA Svetskog šampionata  izdržljivosti

  • Eurosport zadržava ekskluzivno pravo prenosa trke 24 sata Le Mana na području Evrope, i dobija pravo prenosa na tržištima širom pacifičke Azije

  • Praćenje ovog sadržaja biće dostupno na svim platformama Eurosporta, uključujući i Eurosport Player

 

Petak 14. oktobar - Vodeća automobilska trka 24 sata Le Mana i FIA Svetski šampionat izdržljivosti biće prenošeni uživo na kanalima Eurosporta i u naredne četiri godine, najavljeno je danas.

 

Eurosport, nezaobilazna stanica svih sportskih dešavanja u Evropi, produžio je ugovor kojim je omogućen ekskluzivni prenos trke 24 sata Le Mana širom Evrope. Osim u Evropi, Eurosport će ovu trku kao i FIA Svetski šampionat izdržljivosti prenositi i na području pacifičke Azije.

 

Eurosport je već duže vreme nosilac prava na prenos trke 24 sata Le Mana, koju organizuje klub Automobile Club de l’Ouest koji je takođe promoter FIA Svetskog šampionata izdržljivosti. Prenosima uživo, snimcima iza scene i direktnim intervjuima Eurosport će ljubiteljima motosporta pružiti vrhunski ugođaj.

 

Takmičenje 24 sata Le Mana i preostalih osam etapa u kalendaru FIA Svetskog šampionata izdržljivosti, biće dostupni na svim platformama Eurosporta, uključujući Eurosport kanale i Eurosport Player, kao i vodeće digitalne platforme za gledanje programa uživo i na zahtev. Osim prenosa trka, na Eurosport Player platformi možete pratiti i dodatne sadržaje kao što su uzbudljivi direktni izveštaji sa staza.

 

Posrednik u ovom partnerstvu bila je vodeća sportska marketinška kompanija, Infront Sports & Media, ekskluzivni medijski partner kluba Automobile Club de l’Ouest (ACO) i FIA Svetskog šampionata izdržljivosti.

 

Peter Hutton, direktor Eurosporta je izjavio: “Ljubitelji motosporta jedni su od najposvećenijih fanova na svetu, i mi smo veoma uzbuđeni što smo produžili ugovor za prenos legendarne trke 24 sata Le Mana i najboljeg Svetskog šampionata izdržljivosti. Radujemo se prenosima u naredne četiri godine koji će fanovima biti dostupni širom svih Eurosportovih platformi.”

 

Pierre Fillon, predsednik kluba Automobile Club de l’Ouest je izjavio: “Srećni smo zbog obnavljanja ugovora sa Eurosportom za prenos 24 sata Le Mana u naredne četiri godine. Oduševljeni smo jer ovaj ugovor takođe podrazumeva i prenos FIA Svetskog šampionata izdržljivosti. Fokusirani smo na unapređenje televizijskog prenosa 24 sata La Mana i FIA Svetskog šampionata izdrživosti i sarađujemo sa našim partnerima kako bismo ostvarili ovaj cilj. Novi ugovor potvrđuje našu odlučnost da uspemo u tome. Ovom saradnjom ćemo ojačati našu poziciju i unaprediti emitovanje Svetskog šampionata i 24 sata Le Mana širom Evrope i pacifičke Azije.”

 

Gérard Neveu, direktor FIA Svetskog šampionata izdržljivosti je izjavio: „Vest o proširenju prava prenosa Svetskog šampionata izdržljivosti je svakako pozitivna vest za sve ljubitelje motosporta, a posebno za fanove trke izdržljivosti. Globalni domet Eurosporta omogućava milionima ljudi da uživaju u ovom sportu, a nas stavlja u centar pažnje i donosi nam nove fanove kako fizički tako i virtuelno.“

 

Stephan Herth, direktor kompanije Summer Sport at Infront je rekao: “Eurosport je sinonim za 24 sata Le Mana i poslednjih godina je pomogao da se proširi značaj FIA Svetskog šampionata izdržljivosti. Srećni smo što smo pomogli da se ovo partnerstvo produži na još četiri godine. Ovaj novi sporazum ukazuje na popularnost i privlačnost sveta motosporta kao jednog od najbrže rastućih segmenata sportske industrije. Ovaj sporazum pojačava našu viziju da unapredimo događaje ovog  tipa kako u područjima u kojima je motosport razvijen, tako i u oblastima u kojima je tek u razvoju.”

 

Četvorogodišnji sporazum stupa na snagu sledeće godine i važiće do 2020. godine. Eurosport omogućava fanovima sveobuhvatni pregled ovogodišnje trke 24 sata Le Mana sa preko 29 sati programa uživo.

 

Više o ovogodišnjoj trci 24 sata Le Mana možete pronaći na sajtu Eurosporta. Eurosport.com