XS
SM
MD
LG

Nastavlja se "presing" za dame u kopačkama

U sredu 12. oktobra odigrane su tri odložene utakmice iz 5. kola Super lige Srbije za dame.  U prvoj od 3 utakmice, Crvena zvezda - Spartak, Subotičanke su u ranoj fazi obezbedile gol prednosti. Raskvašen i težak teren je u znatnoj meri otežavao kontranapade, glavno oružje brzonogih Zvezdinih napadačica, ali šampionke nisu dozvolile iznenađenje i utakmicu su rutinski privele kraju.  
U drugom meču, koji se igrao u Nišu, fudbalerke Mašinca su ugostile Slogu Radnički. Nakon odlične partije protiv Spartaka, Nišlijke su ponovo bile na visini zadatka. Igrale su čvrsto i disciplinovano, pa se favorizovana Sloga morala zadovoljiti jednim umesto očekivana 3 boda.
U trećoj utakmici, koja je prognozerima najviše "mirisala" na nerešen ishod, Obilić je protiv kruševačkog Napretka, nakon 45 minuta bez golova, smogao snage da ubeleži i  prvu svoju pobedu. Nakon 7 odigranih kola Spartak se učvrstio na vodećoj poziciji sa maksimalnim učinkom. 
 

FOTO: Facebook / ŽFK Crvena zvezda

Osmo kolo će dame u kopačkama igrati već za 3 dana, za vikend 15./16. oktobra. Od osmog kola počinje serija uzvratnih utakmica. 
U subotu se sastaju Obilić i Mašinac Trejs PZP. U prvom susretu Mašinac je na svom terenu pobedio 3:1. Očekuje se lepa utakmica sa neizvesnim završetkom. Mlade fudbalerke Mašinca već nekoliko kola prikazuju dobre partije, ali faktor sreće i efikasna završnica nisu na njihovoj strani. Rivalke iz Obilića, nakon jedne nerešene utakmice i 5 poraza, uspele su da zabeleže i prvu pobedu. Uloga favorita ponovo pripada Nišlijkama.
U nedelju su na programu tri utakmice. Spartak će ugostiti kruševački Napredak. U prvom susretu u Kruševcu Subotičanke su pobedile 0:4. S obzirom na seriju od 7 uzastopnih pobeda, šanse Čarapanki da ostvare iole povoljniji rezultat su minimalne.
Požarevac će ugostiti Crvenu zvezdu. Beograđanke su u prvom susretu savladale Požarevac sa visokih 9:0, a njihova pobeda se ni u drugom susretu ne dovodi u pitanje.
U Novom Sadu Vojvodina čeka Slogu Radnički. Prvi susret su fudbalerke Sloge rešile u svoju korist 2:0, pa je uloga favorite u blagoj prednosti na njihovoj strani. Ipak, ovo bi mogao biti susret sa neizvesnim i zanimljivim ishodom. 
 

Povezani tekstovi: Moguća su velika iznenađenja u ženskom fudbalu


14 .kolo Superliga Srbije
Spartak 2 : 0 Mašinac Trejs PZP
Crvena zvezda 3 : 0 Obilić
Sloga Radnički 0 : 3 Požarevac
Napredak 1 : 4 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 14 14 0 0 42
2 Crvena zvezda (-1) 14 11 0 3 32
3 Sloga Radnički 14 9 1 4 28
4 Mašinac Trejs PZP 14 6 2 6 20
5 Vojvodina 14 4 3 7 15
6 Napredak 14 3 2 9 11
7 Požarevac 14 3 1 10 10
8 Obilić 14 1 1 12 4