XS
SM
MD
LG

U derbiju PLZ Bekament Bukovička Banja 2 bolji od Metalca

Šampion Prve lige Zapad , drugi tim Bekament Bukovičke Banje uspešno je prebrodio gostovanje u Gornjem Milanovcu , uvek neugodnoj ekipi ŽRK Metalac AD koju predvodi iskusni trener Slobodan Jevtović.

Utakmica je opravdala epitet derbija , posebno u prvih 30 minuta meča u kojem su se ekipe smenjivale u vođstvu a pri čemu ni domaćin a ni gost nisu imali više od 2 gola razlike.

Tek u nastavku utakmice , ove sezone podmlađeni tim trenera Zvonka Paunovića , slomio je otpor upornog domaćina , a poslednje izjednačenje viđeno je u 35 minutu kada je na semaaforu hale "Breza" u Gornjem Milanovcu stajao rezultat 18:18.

Za 4 minuta usledila je serija gošći od 0:4 što je bio prvi znakda aranđelovčanke imaju nameru da oba boda , preko Rudnika nameravaju da ponesu podno Bukulje.

U nastavku utakmice , gol Metlca AD , pa onda opet "rafal" Bekamenta Bukovičke Banje 2. od 0:3 , pa je prednost u 44 minutu bila +6 , 19:25.

Deset minuta pre kraja meča , trostruki uzastopni šampion zapada imao je +8 , a dva minuta kasnije , sve dileme oko pobednika su rešene kada su gošće stigle do najubedljivije prednosti i rezultata 22:31.

Trostruki uzastopni šampion Prve lige Zapad , Bekament Bukovička Banja 2 iz Aranđelovca

Do kraja utakmice Metalac AD je samo ublažio poraz , a Bekament Bukovička Banja 2. ostvario je drugu ovosezonsku pobedu , ovoga puta rezultatom 26:33 ...

Najefikasnija u redovima domaće ekipe bila je kapiten Mladena Đurić sa 7 golova (1 od 1 iz penala) , gol manje postigla je Anastasija Nedović , dok je Ana Jovičić postigla 5 pogodaka (1 od 1 iz penala).U listu strelaca kod ekipe Metalac AD , upisale su se i Mina Jeremić sa 4 , Milica Janković sa 3 i Mina Marjanović sa jednim golom.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Tamara Preković sa 10 golova od kojih je polovinu dala iz sedmerca (5 od 7). 5 golova postigla je Sanja Kojić , po 4 Ana Stojković i Jovana Đoković (2 od 3 iz penala) , po 3 puta su se u strelce upisale Sofija Nikolić i Anđela Radojičić (1 od 1 iz penala) , a golove su postigle za gostujući tim i Anđela Radulović 2 , kao i Slađana Stefanović i Mirjana Delić po 1.

Metalac AD je realizovao oba dosuđena penala , dok su rukometašice Bekament Bukovičke Banje od 12 sedmeraca 8 pretvorile u golove za svoj tim.

U narednom , trećem kolu Prve lige Zapad , lider u svojoj Šumadiji u Aranđelovcu dočekuje ekipu Košutnjaka iz Čačka dok će milanovčanke na put uLeposavić ekipi Sočanice.