XS
SM
MD
LG

Siguran trijumf Šamota protiv požarevljana

U šestom kolu Superlige Srbije, rukometaši ORK Šamota 65 su SUBOTU 08.10.2016.godine , u sportsko rekerativnom centru Šumadija u Aranđelovcu , pred oko 1.400 gledalaca savladali ekipu Požarevca. 
"Šamoteri" su na poluvremenu vodili rezultatom16:10, a meč je završen rezultatom 31:23.
Trijumf aranđelovčana ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje a gosti su samo u prvih 10-ak minuta utakmice bili u rezultatskom egalu.

Detalj sa utakmice ORK Šamot 65-Požarevac (ART Foto-Aranđelovac)

Trener domaće ekipe , Mirko Lomić , pružio je šansu u drugom poluvremenu i mlađim igračima koji nisu dozvolili iskusnoj ekipi iz Požarevca da se rezultatski približi i spreči osvajanje veoma važnih bodova za Šamot.

Nezaustavljiv u meču sa požarevljenima,vihorno krilo Šamota , Janko Pešić - 9 golova (ART Foto-Aranđelovac)

Utakmicu je obeležio i povratak nekadašnjeg reprezentativca Srbije , prvog kapitena samostalne Srbije , iskusnog aranđelovčanina Ratka Nikolića koji se posle 20 godina vratio u matični klub , kako bi pomogao ekipi u veoma napornoj sezoni u kojoj Šamot debituje posle 18 godina pauze...

Ratko Nikolić je u  petak je postao i zvanično član Šamota a iza njega su odlična reprezentativna i klupska karijera pa će Nikolić uz neophodan kvalitet i iskustvo doprineti stabilnijoj igri aranđelovčana , a Miloš Milinić , gorostasni kružni napadač dobio je veliku pomoć na crti u nastavku sezone.

Iskusni kružni napadač koji se na početku sezone razišao sa Borcem iz Banjaluke, od povratka u svoj grad trenirao je sa Aranđelovčanima, a od petka je i zvanično njihov član.

- Postigli smo dogovor na obostrano zadovoljstvo i drago mi je što ću ponovo igrati za matični klub i imati priliku da im pomognem. Nismo potpisali ugovor, igram na reč - rekao je Nikolić za "Sportski žurnal".

Ratko je u svojoj izuzetnoj karijeri , posle Šamota branio boje: Crvene zvezde, Sintelona, Vesprema, Altee, San Antonia, Koldinga i Borca.
Po završetku utakmice između Šamota i Požarevca ,članovi pobedničke ekipe , Ivan Lomić i Rako Nikolić dali su kratko viđenje dešavanja na terenu , ekipi Regionalne Radio Televizije "Sunce" iz Aranđelovca ...

Tabela Super lige Srbije za rukometaše posle 6-og kola