XS
SM
MD
LG

"Malene" hoće preko Triglava

Prošla takmičarska sezona bila je jedna od najuspešnijih u istoriji ženske košarke u gradu na Ibru. Sve je to doprinelo da popularne „malene“ ove sezone zaigraju u regionalnom takmičenju, WABA ligi. Veliki iskorak za jedan mlad sportski kolektiv kome ambicije očigledno ne nedostaju.

Počinjemo jednu jako tešku sezonu, prepunu izazova, ali sezonu koja će sigurno ući u istoriju ženske košarke u Kraljevu. Biti lako neće, potrebno je mnogo toga da bi klub funkcionisao na najvišem nivou i predstavio grad i zemlju u međunarodnom takmičenju kako treba, ali sada nema nazad – mirno i staloženo govori Igor Vujović, trener ŽKK Kraljevo.

Odmah se nameće pitanje kakvih je bilo promena u ekipi, u odnosu na prošlu sezonu?

Iz Kraljeva su otišle Tatjana Živanović, Marina Ristić i Jovana Čkovrić, dok smo u klub doveli „pola tima“. Vratila se Tamara Bajić, odmah je zadužila i kapitensku traku, devojka koja je ponikla u ovom klubu i predvodnica generacije sa kojom je počela renesansa ženske košarke. Poslednju sezonu je igrala u Bugarskoj, odakle nam dolazi i Aleksandra Katić. Iz riječkog Kvarnera smo doveli Ivanu Šerić, Žaklina Janković je stigla iz Vršca, Isidora Mijajilović iz Radivoja Koraća,a Tamara Rajić iz Vrbasa.

Mnogo novih lica u ŽKK Kraljevu stvara i dilemu da li je tim jači u odnosu na prošlu sezonu?

Jači smo sigurno, ali još nismo uigrani. Radili smo naporno, međutim odigrali smo samo pet kontrolnih utakmica, bilo bi sjajno da ih je bilo više. Ovako, prve zvanične koje budemo igrali poslužiće i da se uigravamo. Ipak, tu je par iskusnih košarkašica koje znaju da se brzo prilagode novij sredini i ekipi i očekujem da ćemo biti vrlo konkurentni ove sezone u oba takmičenja.

„Malene“ će pored WABA lige paralelno igrati i u nacionalnom šamionatu. Ambicije su jasne?

U regionalnoj ligi je cilj da budemo među prve četiri ekipe u grupi kako bi stigli do Superlige. Naša grupa je „zanimljiva“ sa C. zvezdom, Triglavom (Kranj), Staro Zagorom (Bugarska) i Plej ofom iz Sarajeva. Mislim da ćemo već u sredu, na premijeri protiv Triglava, videti koliko smo kadri u ovoj sezoni. Za prvi meč u sezoni bićemo oslabljeni, jer zbog povrede zgloba neće igrati Ivana Šerić. Ipak, spremni smo i očekujem podršku sa tribina za prvu pobedu. Što se tiče domaće lige, želimo u plej of koji nam je prošle sezone izmakao. Raspored nam nije išao na ruku, jer u prvih pet kola naše lige igramo sa najkvalitetnijim ekipama, imamo i daleka gostovanja, ali nema kukanja, idemo hrabro napred – zaključuje Igor Vujović.

Po rečima mladog stručnjaka, ŽKK Kraljevo će svje utakmice u WABA ligi kao domaćin igrati sredom u „kutiji šibica“ na Ibarskom keju.

 

Detalj sa jedne utakmice kosarkasica


Kraljevo 66 : 79 Beroe
Play Off Happy 52 : 67 Triglav
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Beroe 8 7 1 15
2 Triglav 8 5 3 13
3 Play Off Happy 8 4 4 12
4 Partizan 1953 8 3 5 11
5 Kraljevo 8 1 7 9