XS
SM
MD
LG

Siguran hod šampiona

Aktuelni osvajač duple krune , Izvor Bukovička Banja , stiče se utisak , lagano je “overio” lidersku poziciju u ženskoj “superici” sinoćnom pobedom u kragujevačkoj hali “Jezero” nad velikim , ove sezone izuzetno podmlađenim rivalom , ekipom Radničkog , rezultatom 23:32 ,poluvreme 10:13.

Uprkos očiglednoj razlici u kvalitetu i iskustvu kojima raspolažu treneri domaćih , Aleksandar Radosavljević i predvodinik osvajača “duple krune” , Živojin Maksić , osećao se u uvodnim minutima utakmice duh velikog rivalstva dva komšijska kuba i dva šampiona ali je to bilo nedovoljno za neizvesniji duel pred oko 150-ak ljubitelja rukometa , među kojima je bilo bar 20-ak iz Aranđelovca.

Sigurna i iz igre i sa penala , bek Izvora Bukovičke Banje ,Milica Anić - detalj sa utakmice Izvor BB-Medicinar (foto: Boris-"Foto Centar")

Kako su i najavile , domaće rukometašice igrale su agresivno , na moment grubo pa su meč završile sa 14 minuta kazne , a bilo je šansi , da u još nekoliko navrata internacionalke Branka Marić i Zorica Mašić isključenjima kazne , pre svega nesmotrenost “tigrica” jer postojanje namere da se pvredi protivnički igrač nije postojalo , već velika , na moment nepravilno kanalisana želja da se zaustavi rival iz Aranđelovca koji je “dremao” u prvom poluvremenu.

Počelo je obostranim ispitivanjem snage,volje i želje , a Radnički je samo jednom bio u prednosti u 3 minutu kada je poveo golom Sandre Radović a svo preostalo vreme prednost je bila na strani Izvora Bukovičke Banje. Osim 1:1 , u toku čitavg meča viđeno je samo još jedno izjednačenje u 22 minutu kada je posle +3 za gošće u 13 minutu kod rezultata 3:6 , u 22 minutu bilo 8:8.

Trener Maksić je utakmicu počeo sa mlađim ali ne i neiskusnim superligaškim snagama , tražeći na taj način dobitnu kombinaciju koja bi u ranoj fazi meča opravdala ulogu favorita ali osim raspoložene Ane Kačarević na golu (odlična forma u ovoj sezoni potvrđena i u Kragujevcu) i bekova Tomković i Anić i donekle pivota Petrovićevu , izostali su ubitačni kontranapadi krila Izvora , viđeni u ranijim utakmicama , kao i lošija realizacija sa pozicije Žarkovićeve i Miloševićeve.

Pogađale su za gošće u serijama Tomković 2 gola , pa Radoičić 1 , zatim Anić tri gola , od čega dva iz penala , pa još jednom Tomković , da bi dva puta za redom pogodila Marija Petrović , dodala jedan u mrežu rivala i Danijela Ilić u 24 minutu , a prednost u prvom delu utakmice golovima potvrdile Anić sa 2 gola (1 penal) i kapiten Danilović na isteku 30-og minuta.

Radnički je u ranoj fazi meča ostao bez iskusnog povratnika u redove kragujevačkog sastava iz Kučeva , Jovane Stiljković , koja je izvrnula zglob , pa je veliki teret pao na Sandru Radović i Ivanu Janković , Dejanu Kulić … kao i ostale manje iskusne igrače domaće ekipe.

Na odmor se otišlo sa + 3 , rezultatom 10:13 za Izvor Bukovičku Banju , a drugo poluvreme počelo je buđenjem šampiona i serijom od 0:6 za šest minuta kada je na semaforu u jezeru upisan rezultat 10:19 u 36 minutu. U tom periodu Milica Danilović je postigla 3 , a Tomković,Kojić i Milošević po 1 gol. Bio je to period utakmice u kome je pitanje pobednika definitivno rešeno bez obzira što se domaći sastav vraćao i na minus 5 u 45 minutu kada je rezultat glasio 17:22.

Najefikasnija u redovima domaćina bila je Sandra Radović sa 6 pogodaka (1 iz penala iz 2 pokušaja) , Ivana Janković je postigla gol manje(1 iz penala iz 3 pokušaja) , po 3 puta su strelci bile Ksenija Petrović i Mina Stajković , dok sup o dva puta mrežu rivalapogodile: Vanja Lukić , Ktistina Marković i Dejana Kulić.

Sandra Radović najefikasnija u Radničkom, napada odbranu Izvora (detalj sa sinoćne utakmice,foto: Simona Blagojević)

U redovima Izvora Bukovičke Banje najefikasniji su bili bekovi: Ana Tomković kao i Milica Anić sa po 7 golova od kojih je Anić postigla 3 iz sedmerca iz isto toliko pokušaja , svi u prvom poluvremenu. Milica Danilović i odlična Ana Kojić su dodale po 5 golova , po 2 su postigle: Maja Radoičić , Timea Milošević i Marija Petrović , dok su se u listu strelaca sa po jednim golom upisle i: Marina Tomić i Danijela Ilić.

Ana Tomković , bek Izvora Bukovičke Banje , napad na novu krunu,detalj sa utakmice Izvor BB-Medicinar  (foto: Boris-"Foto Centar")

Radnički je od 5 penala iskoristio samo 2 ( Sandra Radović 1 od 2 , Ivana Janković 1 od 3) , dok je sva 3 u gostujućem timu realizovala Milica Anić.

Sedam isključenja za kragujevčanke: po 2 Radović i Lukić , po jedno: Kojić , Kulić i Janković , dok su u gostujućem sastavu dvominutnu kaznu zaradile: Marina Tomić 2 , Marija Petrović i Ana Tomković po jedno.

Posle ove pobed Izvor Bukovička Banja se osamio na vrhu tabele sa maksimalnih 6 bodova dok je Radnički na začelju superligaškog karavana bez bodovnog učinka u prva tri kola.

Već u subotu Izvor će u svojoj Šumadiji od 19:00 sati ugostiti Slogu iz Petrovca na Mlavi dok će Radnički u Kragujevcu u nedelju od 19:00 sati sačekati beogradski Junior.

U drugoj utakmici , ranije odloženog drugog kola Super lige , sinoć su u Jagodini , rukometašice istoimenog kluba savladle Naisu iz Niša rezultatom 22:20 , poluvreme 9:8.

Tabela Super lige Srbije za rukometašice posle trećeg kola

ŽRK Radnički- ŽRK Izbor BB  23:32 (10:13)

Kragujevac, hala "Jezero". Gledalaca: 150 Sudije: Branka Marić, Zorica Mašić Sedmerci: Radnički 5(2), Izvor 3(3) Isključenja: Radnički 14 min, Izvor 8 min

RADNIČKI Kragujevac: Ćosić (8 odbrana), Petrović 3, Stojković, Radosavljević, Radović 6, Ležaja (2 odbrane), Lukić 2, Stajković, Kojić 3, Stoiljković 3, Veljković, Marković 2, Kulić 2, Lojpur, Janković 5

Izvor BB: Nićiforović (2 odbrane), Kojić 5, Žarković, Radoičić 2, Anić 7, Ilić 1, Milošević 2, Tomković 7, Karić (2 odbrane), Rajović, Grbić, Đoković, Kačarević (10 odbrana), Danilović 5, Petrović 2, Tomić 1

Igrač utakmice: Ana Tomković

Deo fotografija i video posredstvom: ŽRK Radnički Media Team / Foto: Simona Blagojević

Konferencija za medije po završetku utakmice ŽRK Radnički – ŽRK Izvor Bukovička Banja

 

 

 


18 .kolo Superliga
Medicinar 36 : 31 Naisa
Junior 35 : 29 Železničar
Sloga 32 : 27 Jagodina
Bekament Bukovička Banja 36 : 19 Kikinda
Radnički KG 21 : 25 Bor RTB
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Medicinar 18 15 1 2 31
2 Bekament Bukovička Banja 18 15 0 3 30
3 Jagodina 18 9 1 8 19
4 Naisa 18 9 0 9 18
5 Kikinda 18 9 0 9 18
6 Bor RTB 18 7 2 9 16
7 Junior 18 7 1 10 15
8 Sloga 18 6 2 10 14
9 Radnički KG 18 6 0 12 12
10 Železničar 18 3 1 14 7