XS
SM
MD
LG

GL Čačak : Vujan - Budućnost (S) 1:3

U Prislonici trijumf gostiju iz Stančića.Na osnovu viđenog,utisak je sasvim zasluženo.Imala je Budućnost „više od igre“ tokom većeg dela susreta,stvorila solidan broj prilika,od kojih su tri realizovane. Borbeni sastav domaćih, parirao je sedamdesetak minuta sve do momenta kada je Janković vratio gol viška gostima i otklonio sve dileme oko konačnog ishoda.

Janković (beli dres) u duelu sa Hadžićem

Uvodni tenuci duela protekli su u nešto mirnijoj igri,uglavnom oko sredine terena,rezervisano i bez ishitrenih poteza.Monotoniju prekidaju gostina isteku 15. minuta,preko Krivačića,no njegov udarac sa desetak metara odlazi preko gola.Deset minuta nakon pomenute prilike nova šansa za „crveno-bele“.Pokušao je Janković sa distance – Petar Todosijević siguran.Bio je Todosijević na visini zadatka i u 36. minutu,kada je Nedović tukao iz „slobodnjaka“ sa dvadeset i kusur metara.Ipak,šezdeset sekundi kasnije,dolazi do promene rezultata.Janković je dobro proigrao Krivačića unutar kaznenog prostora,ovaj se oslobodio čuvara i precizno ciljao donji desni ugao,sa 12-13 metara udaljenosti.Todosijević ništa nije mogao da učini,gosti stižu do 0-1! Gol prednosti Budućnost je rutinski sačuvala do kraja prve deonice.

Sve je spremno za start

Vrlo dobru priliku za izjednačenje beležimo posle desetak minuta nastavka.Odličan solo prodor,Miloš Ćuslović ne kruniše pogotkom.Dobro je ciljao unutar šesnaesterca rivala ali biva za malo neprecizan.Gosti uzvraćaju u 61. minutu.Nenad Nikolić prodire po levom boku,ulazi u kazneni prostor,gde ga ruši Ilić i dileme nema – jedanaesterac.Loptu namesta Srđan Milikić i tuče visoko preko gola.Ostaje 0-1. Kazna za neiskorišćeni kazneni udarac stiže u 66. minutu.Na samoj ivici šesnaesterca oboren je Miloš Ćuslović i dosuđen je slobodan udarac za Vujan. Dok je golman Popović namestao živi zid, Radonjić šutira bez sudijskog znaka i smesta loptu u mrežu! Protestvovali su gosti ali je arbitar Bogosavljević pokazao na centar. Rezultat 1-1. Međutim, izjednačujući pogodak nije poremetio tim iz Stančića, koji ubrzo vraća prednost.Igrao se 70.minut. Rezervista Anđelić odlično prolazi po desnom krilu,zatim „zavrće“ loptu na peterac gde usamljeni Janković rutinski pogađa za 1-2. Svega tri minuta kasnije, Budućnost ponovo u šansi.Mihailo Nikolić je topovski tukao sa 25 metara,golman Todosijević sjajno intervenisao. Poslednji pravi atak domaći kreiraju petnaestak minuta pre isteka regularnog toka. Aleksandar Todosijević je imao odličnu poziciju za udarac, u ravni penaltika,ali je izblokiran u odsudnom trenutku! Posle propuštene šanse „plavi“ nisu imali snage za nešto više a tačku na „i“ stavlja brzonogi Nenad Nikolić u 89. minutu meča. Precizno je ciljao sa 17-18 metara i poslao loptu u donji levi ugao gola Vujna za konačnih 1-3.

Okršaj Jankovića (beli dres) i Radonjića (plavi dres) na sredini terena

Skok igra


Lugovi 2 : 2 Morava (K)
Planinac 3 : 4 Rudar
Vujan 1 : 3 Budućnost
Rakova 1 : 0 Malba
Morava (M) 2 : 0 Gavrilo Princip
Prijatelji 2 : 1 Čačak 94
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rudar 4 4 0 0 12
2 Prijatelji 4 4 0 0 12
3 Morava (M) 4 3 0 1 9
4 Morava (K) 4 2 1 1 7
5 Rakova 3 2 0 1 6
6 Budućnost 4 2 0 2 6
7 Čačak 94 4 1 1 2 4
8 Kej 3 1 1 1 4
9 Planinac 3 1 0 2 3
10 Gavrilo Princip 4 1 0 3 3
11 Malba 4 1 0 3 3
12 Lugovi 4 0 1 3 1
13 Vujan 3 0 0 3 0