XS
SM
MD
LG

Poraz mlade reprezentacije od Libana

Mlada reprezentacija Srbije u ragbiju 13 (igrači do 21. godine starosti) poražena je na terenu SC Inge na Zvezdari u drugom prijateljskom meču od odgovarajuće selekcije Libana 22:6 (10:0). Ovo utakmicom završena je mini turneje Libanaca protekle nedelje po Srbiji, tokom koje su ove dve ekipe u četvrtak prvi duel odigrale nerešeno – 18:18.

Za razliku od prve utakmice, Libanci su svoju bolju igru ovoga puta materijalizovali sigurnom pobedom, iako su domači igrači u drugom poluvremenu bili na pragu preokreta. Esejima Boulsa i Sabata, gosti su vodili sa 10:0 u prvom poluvremenu, da bi posle eseja Alekse Radića i uspešne kazne Đorđa Stošića Srbija je u nastavku stigla na četiri poena minusa.

Međutim, za razliku od prve utakmice odbrana Libana je odolela potom u drugom poluvremenu, a sa dva eseja Marhabe i Rizka u poslednjih deset minuta rešeno je definitivno pitanje pobednika. Treba napomenuti, da je Srbija na ovoj utakmici igrala sa trojicom umornih igrača – Stošićem, Radićem i Petrovićem koji su neposredno pred duel doputovali iz Španije gde su igrali za seniorsku reprezentaciju u pripremnoj utakmici za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2017. godine.

SRBIJA MLADI – LIBAN MLADI 6:22 (0:10)

Eseji: Radić (’43) - Bouls (’21), Sabat (’31), Marhaba (’70), Rizk (’78).

Pretvaranja: Stošić 0/1 - Aslan 2/3, Farah 1/1.

Kazne: Stošić 1/1.

SRBIJA MLADI: Mora, Vojinović, Milutinović, Tomić, Stojanović, Pavlović, Stošić, Ristić, Vukanović, Milutinović, Bibić, Petrović, Kovač. Rezerve: Trifunović, Radić, Abidinović, Marković.

LIBAN MLADI: Sabat, Nuredin, Bouls, Tom, Mansur, Šidik, Aslan, Al Murda, Farah, Akil, Rizk, Marhaba, Jazbek. Rezerve: Savadago, El Jar, Trabulsi, Falah.

Stadion: SC Inge, Zvezdara. Sudija: Ivica Đorđević (Serbia).