XS
SM
MD
LG

Šampion iz Aranđelovca siguran u duelu sa Medicinarom

Dobra , na momente brza i atraktivna igra sa punolepih akcija i lucidnih asistencija osvajača duple kruna... brzo slomljen otpor rivalki iz Šapca za drugu prvenstvenu pobedu pred gostovanje Radničkom u Kragujevcu.

U derbi utakmici trećeg kola Super lige Srbije za rukometašice , aktuelni šampion Srbije i osvajač Kupa , Izvor Bukovička Banja , naneo je ubedljiv poraz prošlosezonskom finalisti domaćeg Kupa , ekipi Medicinara iz Šapca , rezultatom 38:24 , poluvreme 22:12.Tim trenera Živojina Maksića ozbiljno je shvatio subotnjeg rivala nedozvolivši bilo kakvo iznenađenje tokom svih 60 minuta meča u SRC "Šumadija" , diktirajući tempo , povećavajući prednost iz minuta u minut.

Gošće su samo u prvoj trećini utakmice održavale pristojan rezultatski zaostatak od minus dva do minus tri gola , a onda je serijom od čak 7:2 u periodu od 16-og do 23 minuta potpuno slomile otpor rivala omogućivši sebi miran nastavak meča. I u poslednjih 7 minuta prvog poluvremena još jedna serija od 5:1 za konačnih 22:12 na isteku 30-og minuta.Jedino su Ana Radović (igrala pod temperaturom), Marijana Tanić (pojačanje iz Kragujevca) uz malu pomoć Milice Rančić , Aleksandre Stanisavljević i Aleksandre Ručnov pokušavale da ublaže poraz , ali je to bilo nedovoljno za ublažavanje ubedljivog poraza na kraju meča...

Pobednički pozdrav navijačima. Rukometašice iz Aranđelovca posle pobede nad Medicinarom

Ana Kačarević je bila , kao i u prvom meču protiv Bora sigurna na golu , uz odlične "ofanzivne zadatke"u smislu filigranski tačnih projektila ka Tamari Žarković I Timei Milošević u kontranapadima koje su ove neumolljivo završavala , a sve ostale domaće rukometašice dodavle su gas iz minuta u minut , pa je publika u pojedinim trenucima uživala u prelepim , lucidnim asistencijama Danijele Ilić , Milice Danilović ...Na visini zadatka bile su i Marija Petrović i Ana Tomković i Milica Anić , kao i iskusna Sanja Rajović.

Trener Maksić dao je šansu svim igračima pa su je one maksimaalno iskoristile kako u napaadu tako i u odbrani. Uz odličnu Anu Kačarević i ostala dva čuvara mreže , Marijana Karić i Ilijana Nićiforović izmamile su aplauze sa nekoliko dobrih odbrana , a "dobre minute" na terenu imale su i:Ana Kojić,Tamara Grbić , Marina Tomić , Maja Radoičić i Jovana Đoković.

Čak 9 igrača u Izvoru upisalo se u strelce: Anić 7 (3 iz penala) , 6 Milošević , 5 Ilić , po 4 Danilović (penali 1 od 2) i Tomković , 3 gola Marije Petrović , 2 Sanje Rajović i 1 Ane Kojić.

U ekipi Medicinara , po običaju , efikasnija od ostalih bila je Ana Radović sa 11 pogodaka u mrežu (penali 2 od 2) , 6 Marijana Tanić , polovinu manje Aleksandra Stanisavljević i po 2 Milica Rančić i Aleksandra Ručnov.

Sudijski par: Branka Marić iz Pančeva i Zorica Mašić iz Zrenjanina slale su na "prinudni kraći odmor" od 2 minuta u domaaćem timu: Milicu Anić i Anu Tomković , dok su isključenja u taboru šapčanki zaradile: Aleksandra Ručnov 2 puta , kao i Jovana Kostić i Tamara Đurković po jednom.

Rezultati III kola Super lige Srbije za rukometašice

Aranđelovčanke već u sredu , u ranije odloženoj utakmici drugog kola (zbog učešća u evro-kupu) gostuju velikom rivalu Radničkom u Kragujevcu od 18:00 sati u hali Jezero , a već naredne subote u svojoj Šumadiji dočekuju Slogu iz Petrovca na Mlavi.

Medicinar u narednom kou u Šapcu dočekuje Jagodnu.

Tabela posle 3 odigrana kola-Super liga Srbije za rukometašice

Konferencija za medije po završetku utakmice između Izvora Bukovičke Banje i Medicinara.

Prilog Regionalne Radio Televizije "Sunce" iz Aranđelovca

 

 


3 .kolo Superliga
Bekament Bukovička Banja 38 : 24 Medicinar
Sloga 27 : 21 Radnički KG
Junior 25 : 38 Bor RTB
Naisa 18 : 17 Kikinda
Železničar 26 : 26 Jagodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Bekament Bukovička Banja 3 3 0 0 6
2 Jagodina 3 2 1 0 5
3 Kikinda 3 2 0 1 4
4 Naisa 3 2 0 1 4
5 Medicinar 3 2 0 1 4
6 Sloga 3 2 0 1 4
7 Bor RTB 3 1 0 2 2
8 Železničar 3 0 1 2 1
9 Junior 3 0 0 3 0
10 Radnički KG 3 0 0 3 0