XS
SM
MD
LG

Zmajevi za gol bolji

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 300. Sudija: Marko Srećković iz Kragujevca, pomoćnici: Marko Dimitrijević iz Kragujevca, Srđan Minić iz Rače i četvrti sudija: Ivan Nikitović iz Čačka. Delegat: Stanislav Karasi iz Beograda. Strelac: Dražić 88' - Voždovac. Žuti kartoni: Ivanović 39' - Inđija, Radović 80' - Voždovac.

Inđija: Knežević, Pejić, Kovačević, Simunović, Ivanović, Lalić, Jovanović (K), Bosančić, Popović, Vujasin (Rakić 89'), Ivković (Živanović 59').

Voždovac: Popović, Mihajlov (K), Jovanović, Filipović, Gajić, Radović, Petrović, Putinčanin, Ješić (Dražić 59'), Srećković (Lukić 66'), Stojanović (Georgijević 77').

Trener: Bratislav Živković

Inđijski prvoligaš je na Gradskom stadionu u utakmici 1/16.finala Kupa Srbije dočekao tim beogradskog Voždovca.

Samo u prvih desetak minuta utakmice domaćin se ozbiljnije suprostavio gostu. Voždovac je u preostalom toku utakmice bio dominantan rival i rival koji je više želeo plasman u naredno kolo ovog takmičenja. Utakmica se praktično otvara sa šansom Ješića posle centaršuta Radovića. Dobra i upotrebljiva lopta pada na glavu Ješića a ovaj je iz neposredne blizine gola domaćina šalje kraj stative.

Inđija je svoj odgovor imala u 17.minutu. Slobodan udarac je izveo Vujasin, lopta ide na glavu kapitena Jovanovića, ali je ovaj poput Ješića šalje kraj gola. Potom zatišje sve do 33.minuta meča uz par poluprilika za goste. U tom 33.minutu je poništen gol gostima. Bila je to brza akcija gosta, loptu u mrežu šalje Stojanović, ali je bila visoko podignuta zastavica Srđana Minića. Dva minuta kasnije i nova možda sporna situacija. Prekid. Korner. Lopta visoko leti pada oko peterca domaćina odbija se od trave udara igrača Inđije u ruku, a sudija meča koji je bio vrlo blizu nije reagovao na tu situaciju.

Za kraj prvog dela igre i nova prilikaa za goste u vidu šuta na gol. Srećković iskosa sa desne strane svog napada šutira kraj gola.

U drugom poluvremenu opet je na sceni jalov pritisak gostiju na zadnju liniju domaće odbrane. Ipak je zeleno beli tim imao prvu priliku u tom delu meča. Pejić je dobro prodigrao po desnoj strani napada, upućuje snažan šut, mreža se trese, ali ona iza gola golmana Zorana Popovića. U međuvremenu je izvršena izmena kod gostiju i u igru je ušao Dražić koji je posle samo dva minuta igre u šansi za gol. Bio je to korner za goste, lopta pada na glavu Dražića, koji šutira, ona se ponovo odbija do njega, a on istu opet glavom šalje preko gola Kneževića. Ovaj igrač je uneo dosta živosti u napad gosta i u 67.minutu je u prilici da po drugi put ugrozi domaću mrežu. Ovog puta odbrana domaćina mu je stvorila priliku, a on je iskosa sa leve strane napada umesto šuta na gol pokušava da asistira i lepa prilika je otišla u nepovrat. U naredna tri minuta još dve kolosalne prilike za goste. Prvo je Stojanović iz dobre pozicije glavom šutirao preko gola, da bi u 70.minutu Pejić loptu izbio u polje iz praznog gola posle šuta Radovića.

Najlepši detalj je viđen u 84.minutu meča. Bio je to novi korner za goste. Posle centaršuta, lopta pada na glavu kapitena Mihajlova, ovaj istu šalje u rašlje, a usledila je parada kojom je loptu uhvatio Knežević.

Gost stiže do zasluženog vođstva u sam smiraj meča. Bio je to 88.minut. Dražić se lepo snašao, prebacio je Ivanovića, lopta pada između štopera Inđije i golmana, ali je Dražić brži i lopu smešta u mrežu, 0:1.