XS
SM
MD
LG

Partizan preko Dorćola do drugog mesta

Ragbisti Partizana osigurali su drugo mesto na tabeli Prve lige Srbije, pošto su u zaostaloj utakmici na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima savladali Dorćol sa 32:28 (20:6). U reprizi prošlosezonskog finala, crno-beli su u direktnom dvoboju i drugi put u ovom šampionatu pobedili aktuelnog prvaka i tako osigurali prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa koje će igrati protiv istog rivala.

Dorćolci su bolje otvorili utakmicu i poveli preko kapitena Dalibora Vukanovića koji se nedevoljno oporavljen od povrede vratio u tim u ključnoj utakmici ligaškog dela prvenstva. Međutim, nakon toga u prvom poluvremenu kao da je viđena samo jedna ekipa – Partizan je esejima Vojinovića (dva), Kovačevića i Jašarija stekao prednost od 20:6 na pauzi.

Prvak se u nastavku budi i pravi preokret, strelci su bili Aleksić, Kojić i Spajić za vođstvo od 22:20 u 51. minutu meča. Crno-beli brzo odgovaraju esejem Bajramija i drugi esejem reprezentativca Džavida Jašarija koji je, ispostaviće se bio ključni za konačan ishod. Na 12 minuta do kraja Aleksić još jednom poentira i smanju prednost na 32:28, ali potom nije više bilo promene rezultata.

Tako je Partizan osigurao drugo mesto na tabeli i sa Dorćolom će u polufinalu plej-ofa koje se igra početkok novembra imati prednost domaćeg terena. Podsetimo, Crvena zvezda je prošlog vikenda osigurala prvo mesto na kraju ligaškog dela šampionata i direktan plasman u plej-of. Aktuelni prvak, Dorćol, tek će kao treći u doigravanje, iako ima još jedan zaostali meč da odigra, 18. septembra protiv Radničkog u Nišu.

Utakmica protiv Nišlija je trebalo da se igra ovog vikenda, ali je pomerena pošto je Radnički odigrao prijateljsko utakmicu u Sofiji sa lokalnom Lokomotivom. Predvođeni mladim reprezentativcem Đorđom Stošićem, ragbisti Radničkog slavili su sa 44:16 (32:0).

Tabela Prve lige Srbije: Crvena zvezda 14, Partizan 12, Dorćol 8, Radnički Niš 2, Radnički Nova Pazova 2, Tašmajdan (odustajanje).