XS
SM
MD
LG

Borcu i Radničkom po bod u katastrofalnim uslovima

Utakmica u Čačku je privedena kraju u nemogućim uslovima za igru. Moglo bi se reći i neregularnim, jer vrlo često fudbaleri oba tima nisu mogli da izbace loptu ni metar dalje od sebe.

 

 

Utakmica je imala poseban značaj za oba tima. Za Borac je ovo prvi osvojeni bod u prvenstvu, a gostujući fudbaleri iz Niša su konačno osvojili bod posle tri uzastopna poraza od Čačana. Borac je jedini tim koji je u prošlom prvenstvu sva tri puta savladao Radnički.

U prvih pola časa se uglavnom igralo između dva šesnaesterca. Fudbaleri  domaćeg tima su više imali loptu u svom posedu, ali jedine dve zanimljive situacije beležimo ispred gola Čačana. Najpre je u 25.minutu Arsić je zapretio sa desetak metara, ali je lopta završila pored gola. Četiri minuta kasnije Popara šutira sa 20 metara pravo u Aleksića.

Borac je nešto agilnije ušao u nastavak utakmice,  i kako je meč odmicao, pritisak Borca je bivao sve ozbiljniji, ali bez ozbiljnije šanse. Na samom početku drugog poluvremena, već nakon 5-6 minuta igre, počela je jaka kiša, uz vetar, pa su se znatno otežali uslovi za igru. Teško je bilo, po klizavom terenu, organizovati neku smisleniju akciju, pa su prekidi bili najbolje prilike.

U 64. minutu Borac je izveo dva uzastopna kornera, ali je odbrana Radničkog bila na visini zadatka.

U poslednjih 15 minuta uslovi za fudbal bili su nemogući, na ivici regularnosti. Teren je bio poplavljen, zaista je nemoguće bilo izvesti bilo kakvu akciju. Ipak, Čačani su u 89. minutu uspeli da zaprete preko Jovanovića, ali je Krstić faulom sprečio njihovu akciju koja je pretila da bude opasna. U zaustavnom vremenu, Borac je još jednom pripretio, ali je Stanković otklonio opasnost nakon što se Radoš Bulatović okliznuo ispred šesnaesterca.

Ostalo je 0:0, Borac je osvojio prvi bod, Radnički sa sedam bodova na svom kontru dočekuje nedeljni derbi sa Zvezdom.


Posle utakmice, trener Nišlija Milan Rastavac bio je podeljenih osećanja:

Čestitao bih igračima i jedne i druge ekipe, ponašali su se u okvirima fer-pleja. Borba za bodove je bila očigledna od prvog minuta, mi sa našom idejom nismo došli do pas igre kojoj smo težili. U drugom poluvrmenu, pljusak je onemogućio bilo kakav pokušaj da nešto bitnije promenimo, mada smo dobro počeli. Nisam ni zadovoljan, nisam ni nezadovoljan! Trebalo je prilagoditi se ovakvim uslovima. Dobro je što smo nastavili da osvajamo bodove, a sada nas očekuje praznik fudbala i duel sa Crvenom zvezdom-rekao je strateg Nišlija na konferenciji za novinare.


Njegov kolega sa klupe Borca bio je sličnog razmišljanja:

U prvom poluvrmenu obostrano oprezna, taktička utakmica. S obzirom da prvi put igramo u ovakvom sastavu, protiv jako dobrog rivala kakav je Radnički, logičan je bio naš oprez. U drugom poluvremenu smo hteli da sa iskusnim Kostićem i Mihajlovićem ugrozimo gol Nišlija, ali vreme to nije dozvolilo. Igralo se sa željom i motivacijom kao da su uslovi bili normalni, ali oni to apsolutno nisu bili. Mi se dižemo i verujem da dolaze bolji dani za Borac-rekao je trener Čačana Ljubiša Dmitrović.


BORAC : RADNIČKI NIŠ 0:0

Stadion Gradski Čačak
Gledalaca oko 300
Sudija: Brdar Ilija, Savović Darko, Milin Jovica, Kiš-Čepegi Robert.
Žuti kartoni: Krstić, Bogdanović, Marčić (Borac Čačak), Popara, Arsić, Aleksandar Jovanović (Radnički Niš)

BORAC: Aleksić, Maslać, Krstić, Drašković, Obradović, Bogdanović, Marčić, Jovanović, Zoćević, Azamoa (od 67′ Mihajlović), Sajčić (od 62′ Kostić).

RADNIČKI: Konovalov, Aleksandar Jovanović, Petrović, Bulatović, Stanković, Krstić, Arsić, Dušan Živković (od 67′ Stojanović), Popara (od 90′ Aleksa Jovanović), Mrkić, Pavkov.



Napredak 0 : 0 Vojvodina
Javor Matis 0 : 2 Partizan
Čukarički 1 : 0 OFK Bačka
Spartak ŽK 2 : 5 Novi Pazar
Rad 1 : 0 Radnik
Borac 0 : 0 Radnički (N)
Crvena zvezda 3 : 0 Voždovac
Metalac 2 : 0 Mladost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 4 3 1 0 10
2 Vojvodina 4 3 1 0 10
3 Metalac 4 3 0 1 9
4 Novi Pazar 4 2 1 1 7
5 Radnički (N) 4 2 1 1 7
6 Spartak ŽK 4 2 0 2 6
7 Mladost 4 2 0 2 6
8 Voždovac 4 2 0 2 6
9 Radnik 4 1 2 1 5
10 Javor Matis 4 1 2 1 5
11 Napredak 4 1 2 1 5
12 Partizan 4 1 1 2 4
13 Čukarički 4 1 1 2 4
14 Rad 4 1 0 3 3
15 OFK Bačka 4 0 1 3 1
16 Borac 4 0 1 3 1