XS
SM
MD
LG

Zbog para Nais bez Jadranske lige, iz kluba krive Grad

Na vanrednoj konferenciji za novinare predsednik Vaterpolo kluba Nais Milan Krstić istakao je da je početak sezone Vaterpolo kluba Nais stavljen pod veliki znak pitanja zbog odnosa Grada, novog gradonačelnika, gradskog većnika za sport i svih ostalih zaduženih za sport prema klubu.

Vaterpolo-klub-Nais---Vanja-Keser.jpg

"Nais će ponovo pasti na niške grane"; foto: Vanja Keser

Raspodelom stimulativnih sredstava iz budžeta Grada za drugu polovinu 2016. godine Naisu je pripalo 2.500.000 dinara, a prvi funkcioner niškog kluba kaže da je sa tim parama nemoguće igrati Regionalnu B ligu gde su debitovali prošle sezone, a žrebani su i za predstojeću.

Krstić je imao usmeni dogovor sa bivšim gradonačelnikom Zoranom Perišićem i većnikom za sport Milanom Pešićem da će Nais dobiti još 5 miliona dinara rebalansom budžeta i da bi sa tom sumom učešće “na Jadranu” bilo izvodljivo.

Sramotno je sve ovo što se dešava posle 3 godine mukotrpnog rada, jer u vaterpolu je jako teško dostići ovaj nivo. Dostojno smo reprezentovali Niš u prvoj sezoni i umesto da ove godine dignemo klub na još veći nivo, mi imamo situaciju da se 20 dana pred početak priprema suočava sa tim da padne na najniže moguće grane - kazao je on.

Nišlije su prošle sezone debitovale u Jadranskoj B ligi, gde su sa najjačim klubovima iz regiona predstavljali grad, a Krstić ističe da će višegodišnji rad da Nais dođe tu gde stoji sada pasti u vodu, ako ove sezone klub ne učestvuje na Jadranu.

Sa 2.500.000 dinara ne možemo da igramo ni domaću ligu. Dobićemo suspenziju od Regionalne lige, pa verovatno nećemo moći narednih nekoliko godina da učestvujemo. Igrači će otići u druge klubove, naše mesto će zauzeti neki drugi klub koji jedva čeka da mi odustanemo, a ostaćemo bez objašnjena za roditelje 200 dece koji treniraju u našoj školi - jasan je Krstić.

Kako kaže, on je pokušavao u prethodnih 20 dana da stupi u kontakt sa nadležnima, poslao 4 dopisa za prijem na razgovor i samo je jednom u nezvaničnom razgovoru uspeo da razgovara sa Bulatovićem.

Jednom je prošao pored kabineta gradskog većnika za sport i našao za shodno da dođe i kaže da para za vaterpolo ove godine neće biti - rekao je prvi čovek niškog kluba.

On je ovo oglušavanje Grada okarakterisao kao "katastrofalno i na kraju dodao da mu nije jasno zašto je onda 120 miliona dinara uloženo u renoviranje bazena i kako je staro gradsko rukovodstvo obećalo sredstva, a novo kaže da nema, pa se pita gde je tu kontinuitet u radu”.

Kačar: Ne obećavamo nešto ne možemo da ispunimo

Gradski većnik za sport Branislav Kačar kaže da će Grad uvek stati iza kluba i nije tačno da ne stoji i neće da stoji.

Grad ne može da obeća ono što ne može da ispuni. Držaćemo se svojih mogućnosti, ali sve zavisi od priliva u budžetu. Za sada će Nais dobiti 2.500.000, a da li će biti dodatnih sredstava to u ovom trenutku ne mogu da obećam - istakao je Kačar.

Gradski većnik za sport kaže "da je Nais u finansijkom smislu u pogodnom položaju, jer je u 2016. dobio nešto više od 3 miliona dinara i ta će do kraja godine dobiti oko 7 miliona dinara".

Kačar je obećanje bivšeg gradonačelnika i većnika okarakterisao kao “usmeno i još jednom dodao da će pokušati sve što je u njihovoj moći i pozvao predsednika Naisa Krstića da usmenim dogovorom nađu zajedničko rešenje, a ne da se prepucavaju preko medija”.