XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Kristal kao čelik, Livia Santo u SPC Vojvodini, Alimenta juriša na Super ligu

NOVI SAD, 25. jul (Info centar).- Sređeni su i izveštaji o prelaznom roku za kuglaški registracioni centar Novi Sad.

U žensku ekipu zrenjaninskog superligaša Kristala došle su iz šampiona, subotičkog Pionira koji je istupio iz takmičenja, tri standardne reprezentativke Zorica Barać, Hermina Lukač i Sanela Milosav i sada su Zrenjaninke favoriti za trijumf u Super ligi Srbije.

Vojvođanski ligaš, novosadska Alimenta, dovela je dva odlična pojačanja – reprezentativku Jasminu Anđelković iz supereligaša Džambo investa i iskusnu prvotimku Pionira Nevenku Joković.

Novi superligaš SPC Vojvodina u novoj sezoni imaće u svojim redovima najbolju srpsku kuglašicu Liviu Petrović (devojačko Santo) koja se posle porođaja vratila na staze.

Juniorski reprezentativac, član selekcije Srbije koja je u maju u istarskom Novigradu osvojila četvrtu uzastopnu svetsku titulu, sjajni Norbert Ernješi, je iz superligaša Radničkog (Novi Sad) prešao u redove takođe superligaša Jedinstva iz Novog Bečeja.

Mihal Garafijat, nekadašnji juniorski reprezentativac je iz Crvene zvezde otišao u redove vojvođanskog ligaša Doline iz Padine. Iskusni Petar Miščević je registrovan za Dunav iz Bačke Palanke.

Superligaš, novosadski Radnički doveo je Damira Dojića iz Apatina, Gavru Ćosića iz Vojvodine (Bačko Gradište) i Rajka Mandića iz novosadskog Džambo investa.

Vojvođanski ligaš Spartak 024 iz Subotice, u kome igra juniorski reprezentativac Alen Kujundžić, angažovao je iz zrenjaninskog Banata nekadašnjeg juniorskog reprezentativca Dalibora Popova i Dragana Gajina.

Juniorski reprezentativac Sebastijan Molnar iz Jedinstva (Novi Bečej) prešao je u redova Vojvodine (Novi Sad).

U inostranstvo će otići bračni par Šokac, Sabina, koja je igrala za šampionke subotički Pionir i Srđan, prvotimac šampiona Beograda. Novi klub je Šrechajm (Nemačka). Ženska ekipa igra u Bundes ligi, muška u drugoj ligi.

Evo i ostalih prelazaka u registracionom centru Novi Sad – kuglašice, NS 1932 (Novi Sad): Borka Nakomčić (iz Džambo investa).

Senta: Svetlana Lečei i Marijana Savić Panić (obe iz Eđšega, Bačka Topola).

Apatin: Tanja Beslać.

Kuglaši - Dunav (Bačka Palanka): Milan Leković (iz Hajduka).

Džambo invest: Rajko Rajak (iz Spensa), Igor Veselinović i Josip Želi (obica iz NS 1932).

Eđešeg: Karl Hajnc Feling (iz Šrechajma).

Hajduk Kula: Velimir Joković (iz „13. maja“, Novi Sad), Branko Panić.

Jadran Golubinci: Branislav Ćetojević (iz Slovena, Ruma).

Junaković Prigrevica: Ištvan Marašek (iz Apatina), Milan Pilipović (iz Poleta).

Kljajićevo: Dragan Šušilović (iz Korduna, Kljajićevo).

Polet Sombor: Nikola Grubišić i Stevan Marunić (obojica iz Bečeja), Miodrag Kevrešan (iz Kristala), Nikola Vukadinović (iz Vojvodine, Bačko Gradište).

Tikvara Bačka Palanka: Dušan Bokan, Anđelo Cvetojević Vujić, Drago Dukić, Lazar Milanović, Petar Nenadić, Živan Papić, Darko Radenović (svi iz Dunava Bačka Palanka).

TSK Temerin: Gabor Kurcina, Tomislav Marković (obojica iz Vojvodine Bačko Gradište), Tibor Tot.

Vojvodina Novi Sad: Vojislav Kovačević (Jadran, Golubinci).

Železničar Inđnija: Radivoj Đurić (iz Džamvo investa).

„13. maj“ Novi Sad: Slađan Šakotić (iz Petrovardina).

Kristini Ljubenković, Mileni Marković, Sofiji Lukendić, Gordani Rogić je matični klub superligaš Singidunum a igraće na dvojnu registraciju i za sprskoligaša Pobednik.

Kristini Trošić, Eni Grubor i Ivani Arsić matični klub biće novi superligaš je Rudar iz Kostolca a igraće na dvojno za srpskoligaša kragujevačku Mladost.

Nemanji Balaću je matični klub Crvena zvezda a kuglaće i za Apatin. Ervinu Komaromiju i Dušanu Pejinu je matični klub novobečejski superligaš Jedinstvo a igraće i za Kristal, odnosno Spens.

Sebastijan Molnar, kome je matični klub Vojvodina (NS) igraće i za Bečej, dok je mladi Nikola Laketić (matični klub Kragujevac), na dvojno registrovan i za Mladost iz Kragujevca.