XS
SM
MD
LG

Druga smena desetog izdanja škole odbojke u Mitrovom Polju

Ovog leta na programu je deseti, jubilarni, odbojkaški kamp u "ASIKS Mitrovo Polje" u istoimenom mestu podno Goča i Željina u župskom kraju. Pre nekoliko dana okončana je prva smena u kojoj je bilo 105 polaznika ovog druženja sportista. Bili su tu devojčice i dečaci iz Trstenika, Beograda, Bačke Palanke, Vrnjačke Banje, Kraljeva...

- Veoma sam ponosan što je kamp doživeo deseto izdanje i što će ovo druženje biti upisano zlatnim slovima u odbojkaškim monografijama. Smatram da ćemo trajati bar još jednu deceniju a garancija za to je uvek veliko interesovanje za boravak i rad sa mladim talentima - kaže Dragan Đorđević, osnivač i rukovodilac ovog kampa.

Pored Đorđevića tu su pored ostalih i poznata trenerska imena. Aleksandar Seničić, Aleksandar Bošković, Milan Žarković, Milan Simojlović, Anđelka Tijanić a ove godine debi kao kouč imao je Veljko Petković zlatni momak sa Olimpijade u Sidneju 2000. godine.

U drugoj smeni šezdeset polazika iz Kuvajta, Novog Sada, Ljubinja, Gračanice, Vrnjačke Banje i Kraljeva. Udarnički rade podeljeni u nekoliko starosnih Kategorija.

 

Trening telentovanih devojčica

 

- Polaznici kampa rade dva puta dnevno na šest terena od toga tri na pesku. Sve vreme organizujemo turnire posle kojih se pobednicima i najuspešnijim pojedincima dodeljuju vredne nagrade darovi naših sponzora. Takođe učesnicima priređujemo razna iznenađenja u vansportskim aktivnostima kao i posete znamenitostima ovog kraja - raportira Aleksandar Daišević, agilni organizator svih događanja u Mitrovom Polju.

Za kraj druženja predviđen je vetromet, dodela zahvalnica i priznanja učesnicima kao i sponzorima bez kojih ovaj kamp ne bi mogao besprekorno da radi.

ODBOJKA I FOLKLOR

Veliki broj učesnika kampa u Mitrovom Polju napravio je i ovoga puta prve odbojkaške korake. I ne samo to. Organizator druženja insistirao je da budući asovi ovog sporta nauče i prve korake tradicionalnih srpskih kola, užičkog, moravca...

PROMOTERI

 

Dragan Đorđević na kraju prepodnevnog rada

 

Organizatori kampa priredili su učesnicima prijatno iznenađenje. Promoteri su bili Srećko Lisinac najbolji srednji blloker Svetske lige i Uroš Kovačević jedan od najboljih pojedinaca tek završene svetske odbojkaške smotre.

 

Saša Daišević nadglela fazu napada

Treneri Anđelka Tijanić i Aleksandar Seničić Foto: STOLE