XS
SM
MD
LG

Grčka prva, Srbiji srebro na vaterpolo reviji u Boru

Grčka je u odličnoj utakmici, pred punim tribinima i u sjajnom ambijentu pobedila Srbiju u finalu humanitarnogturnira Bor 2016. U petercima su neuspešni bili Filipović i prlainović a na drugoj strani Afrudakis.

Detalj sa dodele odličja / foto; VSS

Grčka je pokazala da je odličan tim. Naš odličan početak i 4:1 posle prve nije najavljivalo ovakav ishod. Ali u drugoj četvrtini je Flegas zaključao vrata, Grci su zaigrali sjajno u napadu i serijom 4:o preokrenuli rezultat. U trećm delu je na golu bio umesto Rističevića Pijetlović.Grci nisu posustajali, imali su i 7:5 a nervoza u napaadu Srbije je išla na ruku Grčkoj. I u poslednjoj četrtinaži je Grčka imala dva puta dva gola više. Sredinom četvrtine Aleksić je zakucao loptu za 9:8 a u samom finišu 47 sekundi do kraja Stefan Mitrović je izjednačio na 9:9.

Tako se došlo do peteraca. U prvoj seriji su bili neuspešni Filipovuć i Afrudakis a onda je u drugoj seriji kao drugi izvođač Prlainović pogoio prečku.

– Svi su uživali i igrači i publika. Sjajan ambijent, odlična publika i bilo je milina igrati ovde. Imamo još dosta daradimo i jedni i drugi. Idemo dalje – bio je komentar Savića.

Gocić je dodao:

– Videlo se da ima oscilacija u igri a Grci su ponovo pokazali da su odličan tim. Sa njima igramo u drugom kolu u Riju i imaćemo šta da izvučemo iz ovog meča.

Slobodan Nikić:

– Ovo je pripremni turnir i sve ekipe su imale uspone i padove. Nisam zabrinut siguran sam da će do Rija sve biti kako treba.

Detalj pred finalnu utakmicu u Boru / foto VSS

Srbija – Grčka 14:15 (1:4, 4:0, 2:2, 2:3 – 5:6)

Bazen SC Bor. Gledalaca 2500. Sudije Buh (Španija), Merije (Francuska). Isključenja: Srbija 7. Grčka 11.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 3, Gocić, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović, Nikić, Aleksić 2, Jakšić, Filipović 1, Prlainović 4, S. Mitrović 1, Rističević, Rašović 1

GRČKA: Flegas, Milonakis 2, Dervišis 1, Genidunas 3, Argiropulos, Pontiekas, Afrudakis 1, Delakas 1, Murikis 4, Kolomvos 1, Gunas 2, Galanopulos, Solanakis.

Izvor: VSS