XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Svetski talenti u Vrbasu

VRBAS, 11. jul (Info cenbtar).- Kamp kuglaških talenata Međunarodne kuglaške federacije počeo je u Vrbasu na kuglani CFK „Drago Jovović“ i trajaće do 16. jula. Direktor kampa je istaknuti srpski stručnjak, selektor muške reprezentacije Srbije, trostrukih prvaka sveta, Miloš Ponjavić, dok će vođa programa biti i Jiri Jančalek, češki kuglaški radnik u međunarodnoj federaciji zadužen za mlađe kategorije.

- Učestvuje 19 kuglašica i kuglaša iz Slovenije, Češke, Slovačke i Srbije - istakao je Miloš Ponjavić.- Program smo osmisli tako da uz rad na kuglani mladi polaznici imaju treninge i na atletskoj stazi i u dvorani. Očekujemo dolazak i predsednika Međunarodne kuglaške federacije Zigfrida Švajkarda kao i Uroša Dragojlovića predsednika Kuglaškog saveza Srbije.

Sa polaznicima će raditi i po jedan trener iz svake federacije koja je poslala polaznike. Iz Srbije stručnom timu biće Vojko Pavlović selektor juniorske reprezentacije Srbije četvorostrukih šampiona sveta. U kampu je petoro učesnika iz Srbije: Andrea Delić i Moni Kovač (Spartak, Debeljača), Miona Grujić (Banat Zrenjanin), Bogdan Trailović (PPT Trstenik) i Dejan Radonjić (Kristal, Zrenjanin).

Ovo je treća godina da je Vrbas domaćin svetskim talentima (2013, 2014. i 2016). Prošle godine, kamp je održan u Prorovu u Češkoj. Prva dva kampa su organizovana u Nemačkoj i Slovačkoj.

Troškove snose nacionalne federacije polaznika kampa koji u Vrbasu imaju odlične uslove smeštaja i na raspolaganju kuglanu sa četiri staze, tartan atletsku stazu, fudbalski teren, dvoranu za košarku, odbojku i mali fubal i nekoliko bazena sve u sklopu CFK „Drago Jovović“ čiji su zaposleni sjajni domaćini kuglaškom podmlatku.