XS
SM
MD
LG

Aranđelovački šahisti ne zaboravljaju svoje zaslužne članove

U organizaciji Aranđelovačkog Šahovskog Kluba nedavno je održan prvi memorijalni turnir „Dragan Šorgić“, koji aranđelovački AŠK posveti svom, nedavno preminulom članu.

Dragan Šorgić je jedan iz plejade aranđelovačkih šahista koji su pre dve godine uspeli da sjajnim igrama klub uvedu u Prvu ligu Centralne Srbije.

U znak sećanja na ovog šahovskog asa klub je u svojim prostorijama u SRC “Šumadija” u gradu pod Bukuljom upriličio prvi memorijalni turnir sa idejom da isti postane tradicionalan.

Učestvovalo je 16 igrača , a prvo mesto osvojio je Dejan Pikula – velemajstor. Druga pozicija pripala je takođe velemajstoru Danilu Milanoviću dok je trećeplasirani Saša Jovanović –majstor.

Učesnici prvog Memorijalnog turnira Dragan Šorgić koji je organizovao AŠK iz Aranđelovca

“…Uprkos teškoj materijalnoj situaciji u kojoj se Klub nalazi, suočeni sa izuzetno jakim i iskusnim protivnicima, uspeli smo da obezbedimo opstanak u ligi … “ , izjavio je Dragan Todorović, predsednik Upravnog odbora kluba.

“…Zahvaljujući jakim i raspoloženim igračima, ali i pojedinim privrednicima koji su spremni da pomognu , u narednom periodu , nadamo se većim uspesima u Ligi. Ideja je da sa ovim turnirom koji smo počeli kao skromno obeležje delu Dragana Šorgića, internacionalnog šahovskog majstora, u narednim godinama imatamo šire učšće šahista i veći značaj samog turnira…” kaže u nastavku osvrta na organizacija prvog memorijala , Dragan Todorović.