XS
SM
MD
LG

WTCC šampionat na Eurosportu

Uzbudljiva WTCC sezona nastavlja se predstojećeg vikenda u Portugalu. Prošlogodišnja ulična trka u Vilja Realu bila je brutalna, lokalni heroj Tiago Monteiro završio je takmičenje u medicinskom centru, nakon teškog udesa. Ove godine se vratio na stazu i želi pobedu pred svojim navijačima.

Portugal je ponovo stanica u WTCC kalendaru, od prošle godine, takmičenja se održavaju na stazi koja je bogata istorijom i intrigama. Po brdovitim ulicama Vilja Reala auto trke se voze još od 1931. godine, kada su na stazi dugoj 7.150m dominirali Gaspar Sameiro i Ersilio Barbosa. Od tada, trke se sa kraćim prekidima održavaju sve do dolaska WTCC karavana, čime je Vilja Real konačno dobio trku svetskog šampionata.

Staza dužine 4.755m donosi izazovne krivine, uzbrdice i nizbrdice. Zbog bezbednosti takmičara, projektanti su napravili nekoliko šikana, čime nije drastično usporena trka, jer na ciljnoj nizbrdici razvijaju se brzine do 240 km/h.

U tekućoj WTCC sezoni dominira branilac titule, Hose Maria Lopes, koji ima skoro duplo više bodova od prvog pratioca, Mehdija Benanija. Među konstruktorima, Sitroen ubedljivo void ispred Honde i Lade.

U subotu, 25. juna od 15 časova na kanalu Eurosport 2 – kvalifikacije
U nedelju, 26. juna od 16 i 17 časova na kanalu Eurosport 1 – uvodna i glavna trka