XS
SM
MD
LG

NBA zvijezda u Modriči!

Jedan od najpoznatijih NBA igrača sa prostora bivše Jugoslavije, Goran Dragić, boravi u Modriči. U ovom dijelu Posavine svi su pozitivno iznenađeni skromnošću koju veliki as pokazuje u susretu sa Modričanima.

Dragić je profi košarkaš u Majami Hitu, i igra na poziciji organizatora igre, a u prošloj sezoni bilježio je u prosjeku 14,1 poen po utakmici i 5,8 asistencija. Rođen je u Ljubljani 1986. godine, mada su roditelji rođeni Zvorničani.

"Odavde mi je suprugu Maja, pa smo došli kod njenog djede i bake. Ovdje mi je lijepo, mnogo lijepo. Kad je u pitanju protekla sezona u Majamiju, smatram da je morala biti bolja, imali smo dosta povreda. Izgubili smo od Toronta u plej-ofu. Iduća godina će biti digurno uspješnija", govori vrhunski košarkaš.

KOŠARKAŠKE TEME

Zvanično je na odmoru, ali bez košarke Goran Dragić ne može. Prisustvovao je treninzima KK Modriča, s mladim sportistima razgovarao na temu košarke.

"Došao sam da ih podržim, da im prenesem neka svoja iskustva. Sjećam se kada sam bio mali i u naš klub došao Raša Nestorović, gledali smo u njega kao u Boga. Tako i ovi momci će sigurno jednog dana biti veliki košarkaši, volio bih da neko od njih zaigra i u NBA", njegove su želje.

Otkrio je recept uspjeha.

"Samo trening, trening i trening. Rad, rad i samo rad. Mora kod svakog od njih postojati volja i želja da uspiju, moraju gledati naprijed i uspjeh će sigurno doći. Moraju se proliti rijeke znoja, jer te rijeke do zvijezda vode", podvukao je modrički zet.

Iako je iz Slovenije, košarkaš majamija druži se najčešće sa NBA igračima sa prostora bivše Jugoslavije.

"Sa svima se vidim, popijem piće, odemo na neki ručak, popričamo kad se sretnemo, sa Nikolom Vučevićem iz Orlanda sam u stalnom telefonskom  kontaktu. Pratio sam Jokića koji je imao sjajnu sezonu, a i Bobi Marjanović", govori Goran Dragić.

NIŠTA NE PROMIČE

Dragić prati rezultate klubova sa ex-Yu prostora, kako u evropskim nastupima, tako i u nacionalnim takmičenjima.

"Kroz istoriju, Partizan je najjači klub sa prostora bivše Juge, zatim tu su Cibona, Olimpija, Crvena zvezda. Zvezda je u protekle dvije godine imala strašan tim i napravila je rezultat, ali Partizan uvijek ima dobru ekipu. Međutim, neki klubovi su skoro nestali i nema ih nigdje, poput sarajevske Bosne, Zadra, Jugoplastike. To je velika sramota i sportska tragedija", podvukao je Dragić.

NAVIJA ZA SLOVAN, IGRA ZA SLOVENIJU

"Navijam za Slovan, tu sam počeo igrati košarku. Uz to, reprezentativac sam Slovenije i nikada nisam razmišljao da igram za neku drugu selekciju. Za Sloveniju sam počeo da igram u mlađim  kategorijama i tako se to nastavilo, pa nikada nije postavljano pitanje da li da igram za Srbiju ili BiH. Međutim, zna se odakle sam i ko sam", zaključio je Goran Dragić.

Velika zvijezda košarkaškog neba…

DRAŽEN, PEĐA, DIVAC, KUKOČ…

Nekoliko košarkaša sa ovim prostora smatra najvećim da su igrali u NBA.

"To su Dražen Petrović, Vlade Divac, Toni Kukoč i Peđa Stojaković. Ja sam u NBA košarci punih osam godina. Igrao sam u Finiks Sansu, zatim u Hjustonu pa ponovo u Sansima, a prošle godine potpisao sam petogodišnji ugovor vrijedan 90 miliona dolara sa Majami Hitom. Mada, ne pridajem veliki značaj novcu. U Evropi sam, pored slovenačkih Slovana i Olimpije, neko vrijeme igrao za špansku Kuća Laboral", iznio je detalje Goran Dragić.

(Autor: Slađan Jeremić)