XS
SM
MD
LG

Pećinačka opština nagradila najbolje učenike i mlade sportiste

 

Besplatno letovanje u Herceg Novom

 

   Nastavljena je lepa tradicija u pećinačkoj opštini. Svake godine besplatnim letovanje, nagrađuju se najbolji učenici osnovnih i srednje škole iz opštine, kao i najuspešniji mladi sportisti. Na desetodnevno nagradno putovanje odputovalo je 52 učenika i sportistaPredsednica opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički ispratila je sinoć 52 osnovca i srednjoškolca iz pećinačke opštine na desetodnevno besplatno letovanje u Herceg Novi, u organizaciji Sportskog saveza „Razvoj sportova“. Nagradno letovanje već treću godinu za redom finansira pećinačka lokalna samouprava, a prva žena pećinačke opštine kaže da je namera lokalne samouprave bila da nagradi marljiv rad i da pokaže deci da se trud isplati.

   - Čini mi se da je ovakav pristup počeo da daje rezultate. Na primer, prošle godine smo imali 13 nosilaca Vukove diplome u našoj opštini, a ove 33 vukovca, što je značajan skok. Takođe, bilo je i mnogo učenika koji su postigli zapažene rezultate na okružnim, pokrajinskim i republičkim takmičenjima, a mnogi učenici su se takmičili u više oblasti. Stoga smo ove godine povećali broj učenika koje nagrađujemo besplatnim letovanjem, a nadamo se da će ih naredne godine biti još više“ – izjavila je Kovačević Subotički, predsednica pećinačke opštine.

   Prethodne dve godine besplatnim letovanjem je nagrađivano 40 učenika, po 10 iz sve tri osnovne i iz Srednje tehničke škole „Milenko Verkić-Neša“, a ove godine nagradno letovanje su dobila 52 učenika – po 12 iz kupinske i šimanovačke osnovne škole i srednje tehničke škole, i 16 iz najveće pećinačke osnovne škole, pri čemu je zadržan kriterijum po kojem je iz svake škole polovina učenika nagrađena po osnovu uspeha postignutog u učenju, a polovina na osnovu sportskih rezultata.

   Po rečima predsednika Sportskog saveza „Razvoj sportova“ Siniše Đokića, koji je otputovao sa učenicima u Herceg Novi, lokalna samouprava je finansirala i odlazak četiri nastavnika, po jednog iz svake škole, koji imaju zadatak da paze na decu i lekara pedijatra, tako da će deca tokom letovanja biti adekvatno zbrinuta.

 

 

Pred polazak za Herceg Novi