XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Šampioni gostovali na TV Kopernikus

BEOGRAD, 21. jun (Info centar).- Juniorski reprezentativci Bojan Kličarić i Marko Antić, kao i predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, gostovali su na TV Kopernikus u jutarnjem programu i još jednom govorili o ogromnom uspehu srpskog kuganja na kadetskom pojedinačnom Svetskom kupu, juniorskom Šampionatu sveta (sve discipline) i pojedinačnom seniorskom Prvenstvu sveta održanim u maju u Novigradu u Istri u Hrvatskoj gde je osvojeno ukupno 16 trofeja!

Uroš Dragojlović je istakao još jednom, da je Srbija na juniorskom i seniorskom Šampionatu sveta bila najbolja nacija u prestižnom bodovanju za Kup nacija a da se srpska himna čula, na 18 proglašenja, devet puta – za sedam zlatnih medalja (tri seniorske i četiri juniorske) i dva puta za Kup nacija. Zahvalio se još jednom Ministarstvu omladine i sporta Srbije na izuzetnoj podršci programima Kuglaškog saveza Srbije bez kojih ne bi bilo ni ovih uspeha, kao i redakciji TV Kopernikus na pozivu da gostuju u veoma glednoj emisiji.

Junorski reprezentativci Kličarić i Antić govorili su i o ogromnom podvigu i osvajanju četvrte uzastopne ekipne titule čime je omladinska reprezentacija Srbije, koju je vodio selektor Vojko Pavlović, ušla u istoriju svetskog kuglanja kao prva zemlja koja se okitila sa četiri uzastopna zlata!

Gostovanje na TV Kopernikus realizovano je uz veliko angažovanje Darka Bjelobrka, vođe puta srpskih reprezentacija na SP u Novigradu.

Srbija je učešće na pojedinačnom seniorskom Prvenstvu sveta završila sa šest medalja, tri zlata, srebrom i dve bronze: zlato Vilmoša Zavarka u pojedinačnom delu, zlato Igora Kovačića u kombinaciji, zlato Zavarka u sprintu, srebro Zavarka u kombinaciji, bronza Kovačića u sprintu i bronza Kovačića - pojedinačno.

Na juniorskom SP u Novigradu mladi kuglaši Srbije osvojili su osam medalja, četiri zlatne (Robert Ernješi – kombinacija sa svetskim rekordom, Robert Ernješi – pojedinačno, muška juniorska reprezentacija: Robert Ernješi, Čaba Zavarko, Milorad Vojnović, Norbert Ernješi, Bojan Kličarić , Igor Kovačić, Alen Kujundžić, rezerve Marko Antić i Želislav Jakab, selektor Vojko Pavlović i Milorad Vojnović – sprint), tri srebra (Igor Kovačić i Bojan Kličarić - tandem sa svetskim rekordom, Igor Kovačić- pojedinačno, Igor Kovačić - kombinacija) i jednu bronzu (Bojan Kličarić - sprint).

Na pojedanačnom kadetskom Svetskom kupu odigranom pre juniorskog šampionata, Kristina Ljubenković je osvojila pojedinačno srebro a Želislav Jakab pojedinačnu bronzu.

Link na kome možete da vidite snimak emisije:

https://www.youtube.com/watch?v=mMkuK8EsYhA&list=PLGycN1jaSBurZ0VQ-TD0LuoS3oxUASwQu&index=6

Sajt: HYPERLINK "http://tvkcn.net-" http://tvkcn.net- tražite jutro on line 20.06.2016.