XS
SM
MD
LG

Komentari BARAŽ ZA POPUNU NOVOSADSKO – SREMSKE LIGE

PRVI MAJ - 0
INDEKS - 1

Strelac: 0:1 Božić u 26. minutu. Igralište Prvog maja u Rumi. Gledalaca: 700. Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik).

Žuti kartoni: Radišić (Prvi maj), Apić, Radović, Ćuk (Indeks).

PRVI MAJ: Vidović, Putica, Mitrović, Ninković, Kordolup, Jovanović, Lukač, Radić (od 65. Jakšić), Radišić, Babić (od 68. Jež), Spasojević (od 46. Čupeljić).

INDEKS: Suvara, Božić, Balan, Apić, Barać (od 89. Starovlah), Knežević, Kojadinović (od 75. Turan), Radović, Klaić, Zlatković, Ćuk.

Sudeći po prvoj utakmici, Indeks (vicešampion Novosadske lige) na korak je od plasmana u Novosadsko-sremsku ligi. Kao gost pobedio je rumski Prvi maj i tako stekao ogromnu prednost pred revanš utakmicu u Novom Sadu 22. juna. Pored poraza Prvog maja, zabrinjavajuća je činjenica da su izabranici Vlade Naića igrali prilično bezidejno, bez pravih akcija. Međutim, ostaje nada da će se u novosadskih 90 minuta sve popraviti.

Domaći navijači su šokirani u 26. minutu. Posle jednog šuta gostiju, lopta se praktično odbila od Božića i završila, na opšte iznenađenje, u mreži Prvog maja. Isti igrač je bio u prilici 5-6 minuta kasnije, kada je ubačena lopta iz ugla pred gol Prvog maja. Opšti utisak, što se tiče domaćina, mogao je popraviti Babić u 38. minutu. Jednostavno, nije se najbolje snašao u neposrednoj blizini gola Suvare. U 40. minuti, Lukač, najistureniji napadač Prvog maja, poslao je povratnu loptu pred sam gol Indeksa, ali nikog od saigrača nije bilo da je prosledi u mrežu. Sve u svemu, ne baš sjajna igra domaćina u prvih 45 minuta.

Pokušali su fudbaleri Prvog maja i u nastavku utakmice nešto više, ali, sve se svodili na stihijsku igru, bez prave ideje. Jedino vredno pomena je šut Lukača u 85. minutu: na žalost, lopta je prošla tik pored leve stative Suvarin od gola.

Ž. Radivojević