XS
SM
MD
LG

Krilni centar Konstantina u Holandiji
Vitković-Konstantin.jpg
Vitković je dve sezone nosio kapitensku traku Konstantina; foto: Vanja Keser

Doskorašnji krilni centar Konstantina Mladen Vitković otišao je u Holandiju gde će preko leta pokušati da pronađe angažman u nekom od tamošnjih klubova. Na ovaj korak odlučio se pre svega iz privatnih razloga, jer mu verenica živi tamo.

Računajući i boravak u Ergonomu, kako se Konstantin ranije zvao, Vitković je od aktuelnih košarkaša niškog tima najduže bio u klubu. Bio je deo tima koji je ispao iz prvog po kvalitetu ranga takmičenja, izborio je sa saigračima povratak u Košarkašku ligu Srbije, a zatim je poslednje 4 sezone učestvovao u procvatu niškog kluba u kojima je izboreno učešće na dva završna turnira Kupa Radivoja Koraća i tri Superlige.

Zbog svega toga ovaj 26-godišnji Nišlija istakao je da će period proveden u Konstantinu pamtiti po dobrom iz više razloga.

Dosta toga sam naučio i stekao dobro iskustvo. Posebnu zahvalnost dugujem trenerima Jovici Antoniću, Bošku Đokiću i Marku Cvetkoviću. Pružili smo niškoj publici da uživo gledaju naše najkvalitetnije timove, tako da iz Niša odlazim prezadovoljan. Jedino ostaje žal što nismo osvojili Superligu - našalio se Vitković.

U nedavno završenoj Superligi Vitković je na 6 utakmica postizao u proseku 7 poena.


Konstantin 62 : 86 Partizan NIS
Mega Leks 102 : 74 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 6 6 0 12
2 Mega Leks 6 4 2 10
3 Konstantin 6 1 5 7
4 Borac 6 1 5 7