XS
SM
MD
LG
31.05.2016 Administrator

Vranjanci predstavljaju Srbiju na School Euro 2016!

Učenici Tehničke škole u Vranju biće jedini predstavnici Srbije na Evropskom prvenstvu u fudbalu “School Football Euro 2016” za učenike srednjih škola koje će biti održano u Francuskoj od 29. maja do 6. juna. Oni će se takmičiti u konkurenciji 23 međunarodna tima podeljena u četiri grupe.



Žrebom održanim u Luvru odlučeno je da ekipa iz Vranja bude u grupi D sa  Maltom, Mađarskom, Belgijom, Italijom, Luksemburgom i Severnom Irskom. Biće odigrano 90 utakmica u dva grada severne Francuske, Lilu i Lensu.

Fudbalski tim Srbije sastavljen je od 18 đaka svih smerova Tehničke škole na čelu sa trenerom Miodragom Krstićem, profesorom fizičkog vaspitanja.

Prvenstvo ima poseban značaj za ceo tim, kaže Vukašin Atanasković, jedan od učenika Tehničke škole koji putuje za Francusku.
- Ovo je san svakog deteta koje se bavi fudbalom. Moji drugovi i ja živimo taj san.

Uspeli smo da ostvarimo neverovatan uspeh uz mnogo truda, rada, borbe i odricanja. Ovo takmičenje će možda promeniti život nekom od nas - kaže Atanasković.


 

Pravo učešća na Evropskom takmičenju srednijh škola fudbalska ekipa Tehničke škole stekla je osvojivši prvo mesto na Republičkom takmičenju održanom u decembru 2015. godine u Kruševcu, pojašnjava Dejan Đelić, pomoćnik direktora Tehničke škole.
- Hvala đacima koji su nam omogućili da u Francuskoj ne predstavljamo samo Vranje, već i našu zemlju - kaže Đelić.

“School Football Euro 2016” organizuje Internacionalna sportska federacija ISF i Nacionalna unija za školski sport u saradnji sa Francuskom fudbalskom federacijom, francuskom vladom i lokalnim vlastima. Pokrovitelj putovanja Vranjancima je Savez za školski sport i Fudbalski Savez Srbije.

Ekipa Tehničke škole iz Vranja koja predstavlja Srbiju na Evropskom šampionatu u fudbalu za učenike srednjih škola ostvarila je dve pobede u grupi. Vranjanci su savladali reprezentaciju Belgije rezultatom 2:1 i reprezentaciju Severne Irske sa 5:3.

30.Maj (ponedeljak) SRBIJA - BELGIJA 2:1
SRBIJA - SEVERNA IRSKA 5:3
31.Maj (utorak) SRBIJA- ITALIJA 15:30 h
02.Jun (cetvrtak) SRBIJA-MADJARSKA 09:00 h