XS
SM
MD
LG
20.05.2016 Administrator

Sport klub Prva liga Srbije: Najava 5. kola

Peto kolo „Sport klub” Prve lige Srbije moglo bi da donese rasplet kada je reč o učesnicima plej-ofa. Osam timova, četiri utakmice, od kojih bar tri zbog svog značaja skreću pažnju, obećavaju uzbudljiv vikend za sve ljubitelje američkog fudbala.

I dok će „Meridian Indiansi” imati težak zadatak protiv šampionskih „Vojvoda” iz Novog Sada, ishoda mečeva u Pančevu, Nišu i Kragujevcu daće bližu sliku o tome koja četiri tima će u prvoligašku završnicu.

Wild Boars Kragujevac – SBB Vukovi Beograd, 22. maj 16.00 h

Centralna utakmica kola bez svake sumnje biće duel velikih sportskih rivala na sceni američkog fudbala u Srbiji. Do sada neporažene ekipe „Wild Boars” i „SBB Vukovi” sastaće se u nedelju 22. maja u Kragujevcu i u direktnom susretu odrediti prvu poziciju na tabeli i ligaškom delu šampionata.

Neće to biti običan duel dve ekipe – biće to sportski ’okršaj’ ekipa čije rivalstvo datira od samih početaka američkog fudbala, duel šestostrukog protiv trostrukog prvaka Srbije i duel dva sjajna inostrana kvoterbeka koji uspešno predvode svoje timove u ovoj sezoni – Džona Uribea iz „Vukova” i Džejmija Blanta iz „Divljih veprova”.

Pored toga, Uribe uz sebe ima odličnog reprezentativnog trčaka Mihaila Josovića te veoma svestranog hvatača Tonija Vašingtona, dok su pomenuti Džejmi Blant i izvanredni hvatač Gabrijel Čembers velike uzdanice Kragujevčana.

Poznato je da beogradski tim od ove sezone predvodi trofejni Amerikanac Šon Embri koji je vratio stabilnost klubu, no od ovog kola stručnom timu će se pridružiti i Malik Džekson, takođe trofejni stručnjak, bivši glavni trener „Crusadersa” iz Karlstada (Švedska) te ekipe „Grizzlies” iz Berna (Švajcarska).

No, i stručni štab „Boarsa” je pojačan. Nakon prekida saradnje s Majkom Meserom, te prelaznim rešenjem u prošlom kolu, ekipu će predvoditi Majk Šolars, trofejni trener Univerziteta MSA u Kairu, koji je stekao i priznanje za najboljeg trenera u Egiptu.

Ovaj, možda i najlepši srpski derbi, posle dužeg vremena odigraće se u Kragujevcu na stadionu „Čika Dača” u nedelju 22. maja, a kik-of je zakazan za 16.00 časova.

Panthers Pančevo – Sirmium Legionaries Sremska Mitrovica, 21. maj 15.30 h

Uz već pomenuti derbi susret, Pančevci i Mitrovčani odigraće drugi po važnosti meč kola. Ishod njihovog duela bliže će odrediti mesto među četiri najbolje ekipe ove sezone, a pobede u prošlom kolu daju im veliki motiv pred „biti ili ne biti” meč.

Dve pobede i dva poraza smestile su ove ekipe na deobu 4. mesta tabele Prve lige Srbije. „Panteri” su standardni prvoligaši, a pobeda na domaćem terenu protiv „Legionara” osigurala bi im to mesto u nastavku takmičenja, što bi bio sjajan uspeh ove podmlađene ekipe. „Legionari” se zbog nešto lošije gol razlike nalaze ’na pola stepenika’ od „Pantera” te je samim tim ulog u predstojeći meč za obe ekipe iznimno veliki.

Ovaj meč 5. kola u Pančevu odigraće se u subotu 21. maja na terenu SRC „Mladost” s početkom u 15.30 sati.

Imperatori Niš – Blue Dragons Beograd, 22. maj 16.00 h

„Imperatori” i „Blue Dragonsi” odigraće tek treću zajedničku utakmicu u svojoj istoriji. U do sada dva odigrana meča klubovi su podelili pobede, a predstojeći će nekome biti „treća sreća”.

Teška godina u kojoj su najveći problemi povrede i ’kratak roster’, za „Imperatore” će predstojeća utakmica biti na vrhuncu svih očekivanja jer im je ova pobeda preko potrebna, ako računaju na opstanak u elitnom rangu. Za „Plave zmajeve” biće plej-of, plej-aut ili sigurno 6. mesto. Izvesno je da će onaj ko bude izgubio biti bliže nižem rangu.

Meč će se odigrati na terenu Sportskog centra „Čair” u nedelju 22. maja od 16.00 sati.

Meridian Indians Inđija – GAT Dukes Novi Sad, 21. maj 15.00 h

Previše je teškoća i izazova pred inđijskom ekipom ove sezone. Ne baš dobar start, uprkos dobrim planovima, doveo je „Indianse” u poziciju da se u poslednja tri kola bore za opstanak u najvišem rangu. Ta borba nimalo neće biti laka, budući da pred sobom imaju teške prepreke. Jedna od njih biće teško premostiva već ove subote, kada će u svojoj drugoj utakmici na domaćem terenu ugostiti šampionske „Vojvode”.

Promena trenera, povrede igrača i ’skraćivanje rostera’ samo su neki od izazova s kojima su se momci u bordo dresovima suočavali. Od ove ekipe se i dalje očekuje da pruži ono najbolje što ima i može, no pitanje je da li je preostalo vremena i da li su povoljne okolnosti za tako nešto.

S druge strane, polovičan rezultat novosadske šampionske ekipe takođe nije ono čemu su se nadali u ovom klubu. Dva poraza od „SBB Vukova” i „Wild Boarsa”, te dve ’očekivane pobede’ protiv „Imperatora” i „Blue Dragonsa”, uz nešto povoljniji raspored do kraja ligaškog dela takmičenja, osigurava im poziciju za dalja nadigravanja u plej-ofu. U tom smislu, uloga favorita u subotnjem meču leži na njihovim plećima.

Uprkos svemu, očekuje se da dva tima koja imaju mnogo toga zajedničkog, u igračkom, trenerskom i iskustvenom smislu, ovog vikenda pruže dobru igru. Prilika je da inđijska publika na svom terenu isprati meč svog kluba s atraktivnim protivnikom, a uzbudljiva igra izvesno neće izostati.

Ovaj meč zakazan je za subotu 21. maja od 15.00 časova, a odigraće se na terenu u popularnim inđijskim „Lejama”.


Wild Boars 42 : 12 Blue Dragons
Meridian Indians 35 : 0 Imperatori
Panthers 41 : 65 SBB Vukovi
Legionaries 17 : 40 GAT Dukes
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 SBB Vukovi 7 7 0 1.000
2 Wild Boars 7 6 1 0.857
3 GAT Dukes 7 5 2 0.714
4 Panthers 7 3 4 0.429
5 Blue Dragons 7 3 4 0.429
6 Legionaries 7 2 5 0.286
7 Meridian Indians 7 2 5 0.286
8 Imperatori 7 0 7 0.000