XS
SM
MD
LG

Aranđelovac ponosan na svoje sportiste, bronza sa Evropskog prvenstva karatkistkinje Jovane Preković

Kao što je ranije i najavljeno , danas je u maloj sali Opštine Aranđelovac održana konferencija za medije čiji je povod fantastičan rezultat Jovane Preković u dresu nacionalnog tima na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za seniore u francuskom gradu Monpeljeu kada je članica Karate kluba "Knjaz" osvojila bronzanu medalju u kategoriji do 61 kilograma.

Druženju sa televizijskim ekipama pored debitantkinje u seniorskoj konkurenciji na velikim takmičenjima , Jovane Preković prisustvovali su njena klupska drugarica i članica nacionalnog tima Srbije Jovana Vulinović kao i trener Karate Kluba "Knjaz" Roksanda Atanasov.

S leva na desno:Jovana Vulinović , Predsednik Opštine Aranđelovac Bojan Radović,Jovana Preković i Roksanda Atanasov

Domaćin-gost ovog događaja , Predsednik Opštine Aranđelovac , Bojan Radović istakao je značaj ovog rezultata za Srbiju ali i sam grad Aranđelovac koji je jedna od Opština u Srbiji koja puno ulaže u sport.Radović je istakao značaj sportskih rezultata ali i ulaganja lokalne samouprave u sport što će kako se on nada i u narednom period povećati aktivan broj mladih koji će se baviti sportom što je dobra promocija grada koji je uvek imao dobre sportiste. Ulaganja u sport u prošloj godini , kaže Radović , naveća su u poslednjoj deceniji , a lokalna samouprava potrudiće se da i u narednom periodu pomaže mlade na ovaj način.

Ulaganje u sport ulaganje u budućnost - detalj sa prijema karatista u Opštini Aranđelovac

Veličinu ovog rezultata koji je Prekovićeva ostvarila u Francuskoj njen trener Roksanda Atanasov potkrepila je podatkom da je poslednju medalju sa evropskih prvenstava aranđelovački karate osvojio još 1998 godine kada je ona postala seniorska prvakinja Evrope i da se zbog toga ona izuzetno ponosi svojim takmičarkama jer zna koliko je teško osvojiti bilo koju medalju na prvenstvu Evrope , a posebno kada kao Jovana debitujete kao senior na jednom tako velikom takmičenju.

Lazarevićeva je pohvalila i drugu aranđelovčanku članicu nacionalnog tima , Jovanu Vulinović , od koje očekuje još bolje rezultate u narednom periodu.

Uz kratak osvrt na nastup u Francuskoj u obraćanju medijima , obe karatkistkinje knjaza zahvalile su se između ostalog Predsedniku Opštine Bojanu Radoviću i njegovim saradnicima na svesrdnoj pomoći bez koje bi bilo teško stići do ovakvih rezultata ...

Prilog Regionalne Radio Televizije "Sunce" iz Aranđelovca