XS
SM
MD
LG
09.05.2016 Administrator

ŽFK Obilić savladao novog prvaka

Juče na gradskom stadionu „Solila“ u Igalu, ŽFK „Obilić Herceg Novi“ je odigrao poslijednji meč za takmičarsku sezonu 2015/2016 u okviru Prve ženske fudbalske lige Crne Gore u kojem su Obilićke dočekale i savladale novog prvaka ŽFK „Breznica“ rezultatom 2:0 (0:0).

Za ŽFK „Obilić Herceg Novi“ igrale su: Obradović, Rnković, Malesija, Vujošević A., Trutić, Petrunova, Zlatičanin, Dobrosavljević, Mićunović, Cvetojević i Vujošević S.

Za ŽFK „Breznica“ igrale su: Bajčetić, Knežević, Rondović, Jankov, Lončar, Šišković, Bojat, Brašnjo, Vujičić. Kočanović i Novović.

Obilićeve djevojke još jednom su potvrdile dominaciju i na domaćem terenu nadigrale Breznicu iz Pljevalja uz pobjedu 2:0. Tim Mihaila Vujačića ni jednog trenutka nije doveo u pitanje novi trijumf.

Iako je prvo poluvrijeme utakmice donijelo veliki broj prilika za oba tima, golova nije bilo. Jak i dinamičan ritam igre još više se vidjeo u drugom poluvrijemenu. Obilić dolazi do vođstva u 53. min. nakon što je Zlatičanin izvela korner za Obilić, a igračica gostujuće ekipe postigla autogol u pokušaju da izbije loptu van okvira gola. Pobjedu nad aktuelnim liderom na tabeli ovjerila je u 69. min. Petrunova, kada je nakon uigrane akcije kroz pas igru, izašla jedan na jedan sa golmankom i sa lakoćom postigla drugi gol.

Gledaoci na tribinama su imali priliku da vide odličnu timsku igru domaćina. Zanimljiv je podatak da su tokom ove polusezone Obilićke primile samo jedan gol, i to od prošlogodišnjeg šampiona, dok je ovogodišnji šampion u istom periodu imao samo jedan poraz i to upravo današnji.

Šef stručnog štaba Obilićki, gospodin Vujačić ocjenio je da je njegova ekipa pokazala veliki i jak karakter u današnjoj igri i time osigurala sebi put do pobjede. Igračice su zalagaljem na terenu ispunile očekivanja i dogovore sa klupe. Obilićke su se od samog početka takmičenja predstavljale kao jedinstvena ekipa koja se bori kao jedno, za svoj tim, za svoj klub i pokazale da se velikim trudom i profesionalizmom može doći do rezultata. Uprava kluba je ponosna na Stručni štab koji je pokazao da se velikim radom u kratko vrijeme može napraviti respektabilna ekipa.


Cvetex : Mladost 2015
Ekonomist 8 : 0 Lovćen
Obilić 2 : 0 Breznica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Breznica 12 9 1 2 28
2 Ekonomist 12 9 1 2 28
3 Obilić 12 8 1 3 25
4 Mladost 2015 10 4 3 3 15
5 Lovćen 12 4 1 7 13
6 Sjeverna zvijezda 11 1 1 9 4
7 Cvetex 11 1 0 10 3