XS
SM
MD
LG

Slatina u finalu OFS Kupa

Fudbaleri Slatine savladali su u polufinalu OFS Kupa, ekipu OFK Bor 1:1 (5:4).

 

Detalj sa utakmice Slatina-OFK Bor / foto: D.Popaz

 

Omladinci OFK Bora, a silom prilika prvotimci, bili su dostojan rival Slatinjanima. Borani su u vođstvo došli u 9.minutu preko Lazarevića 0:1. Domaćin je napadao, a gosti po klizavom terenu branili svoj gol. Slatina je imala izledne prilike da rezultat poravna, ali ubojiti napad domaćeg tima nije imao rešenja po klizavom terenu da savlada gostujućeg čuvara mreže. Na odmor se otišlo rezultatom 0:1 u korist „crno-belih“.

U nastavku susreta Slatina je napadala, a gosti odolevali sve do 55.minuta kada je Stanković rezultat poravnao 1:1. Omladinci OFK Bora su svoju šansu vrebali iz kontra napada, ali realizacija je izostala. Slatinjani su pred kraj utakmice imali par šansi da postignu pogodak i reše utakmicu u svoju korist, ali Mamula je označio kraj regularnih 90. minuta.

Nakon remija u regularnom delu igre pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. U fudbalskom ruletu bolje se snašla iskusnija ekipa Slatine (5:4) i plasirala se u finale OFS Kupa Bor gde je očekuje duel sa zonašem timom Šarbanovca.

Kako ističu u FS Bor utakmica će se odigrati sutra, četvrtak, u 17 sati. Naime nepoznanica je mesto odigravanja, jer je stadion OFK Bora u lošem stanju zbog obilnih padavina za odigravanje utakmice Kupa.