XS
SM
MD
LG

Pro Reko ubedljiv protiv Partizana na Banjici

U poslednjem evropskom meču u ovoj sezoni na Banjici, u devetom kolu Lige šampiona, Partizan je pretrpeo očekivan poraz od šampiona Evrope, moćnog Pro Reka. Skup svetskih asova iz Srbije, Italije, Crne Gore i Hrvatske je pobedio crno-bele sa  ‚18:7 (3:1, 5:1, 4:2, 6:3)

Pro Reko je bio tim koji je od početka diktirao tempo, ali crno-beli su od početka igrali izuzetno borbeno protiv iskusnijeg, kvalitetnijeg, fizički jačeg rivala. Nisu hteli lako da polože oružje.

Foto: Delfinisrbija

Brzo je Reko poveo sa 1:0, a tačno na sredini prve četvrtine, Nikola Jakšić se našao na pravom mestu, posle odbrane Tempestija uhvatio „otpadak“ i zatresao mrežu za 1:1. Posle toga usledila je serija gostiju od 7:0, pa je Reko pred kraj poluvremena vodio sa 8:1.

Iako su ih jakim presingom Đenovljani uglavnom držali daleko od svog gola, uputili su Beograđani i u drugoj četvrtini nekoliko opasnijih šuteva ka golu Pro Reka, ali odlično je reagovao Tempesti. Golman Đenovljana je drugi put kapitulirao, kada je u završnici druge četvrtine Lukas Gilen sa igračem više postavio konačan rezultat prvog poluvremena (2:8).

I treći pogodak crno-belih bio je delo holandskog reprezentativca. Posle dva brza gola gostiju, u drugom minutu treće deonice Gilen je, ponovo sa igračem više, smanjio na 3:10. Posle toga  crno-beli su malo,usporili „zahuktali voz“ iz Đenove, koji je do poslednjeg odmora ipak uvećao vođstvo na „+8“.

U poslednjih osam minuta crno-beli su postali malo efikasniji u napadu,ali Reko je do kraja ipak uvećao prednost.

Po dva gola za Partizan dali su Jakšić i Gilen, jedan Subotić i Drašović. U Pro Reku, sa četiri gola, najefikasniji je bio Aikardi.

Partizan Rajfajzen – Pro Reko 7:18 (1:3, 1:5, 2:4, 3:6)

Bazen Banjica. Gledalaca: 700. Igra; više: Partizan 9 (5), Pro Reko 8 (6). Dva igrača više: Pro Reko 1 (1)

PARTIZAN RAJFAJZEN: Rističević, Gilen 2, Tikas, Manojlović, Subotić 1, Drašović 1, Gogov, Jakšić 2, Vico, Tanasković, Janković, Asanović 1, Brakočević. Trener: Vujasinović

PRO REKO: Tempesti, Di Fulvio 1, Mandić 2, Filjoli 1, Fondeli 2, Pijetlović 1, Prlainović 1, Aikardi 4, Sukno 2, Filipović 2, Ivović 2, Đakopo, Pastorino. Trener: Pomiljo.

VUJASINOVIĆ: DELIMIIČNO ISPUNJENI ZADACI

Trener Partizana Vladimir Vujasinović je posle meča kazao

- Od momaka sam tražio da se bore od početka do kraja, u čemu su i delimično uspeli. Protiv daleko iskusnije, fizički jače ekipe nismo mogli mnogo više. Ovaj meč nam je koristio da na pravi nađen uđemo u takmičarski ritam pred polufinale plej-ofa i prvi meč sa Radničkim, u sredu.

PIJETLOVIĆ REZULTAT NIJE REALAN

Duško Pijetlović, centar crno-belih, je ocenio da je razlika u kvalitetu dve ekipe manja nego što to rezultat pokazuje.

- Igrači Partizana su sa previše respekta ušli u meč sa Pro Rekom Očekivao sam jači otpor. Međutim, mi smo odigrali na najvišem mogućem nivou, jer bliži nam se kraj sezone, ulazimo u najbolju formu, a s druge strane Partizan nije pružio sve što može. Žao mi je što nisu uspeli da pruže maksimum.