XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Iz Vrbasa na megdan Slovencima

VRBAS, 20. april (Info centar).- Kadetske i juniorske kuglaške selekcije Srbije okupile su se na pripremama u Vrbasu odakle će u petak otputovati na prijateljski meč protiv Slovenije.

- Ovo okupljanje je još jedna faza u pripremama za kadetski pojedinačni Svetski kup i ekipno i pojedinačno Prvenstvo sveta za omladince u Novigradu u Hrvatskoj. Kadeti će za svetske titule igrati od 15. do 17. maja, a juniori od 17. do 22. maja - kaže Vojko Pavlović selektor muške juniorske selekcije Srbije trostrukih prvaka sveta i svetskih rekordera.- Početkom maja odigraćemo u Mađarskoj još jedan prijateljski meč i, nadam se potpuno spremni, dočekati najznačajnije ovogodišnje takmičenje i veliki test ovih generacija.

Selektori Julijana Vukadinović (juniorke) i Ljubomir Štetin (Kadetkinje) pozvali su u Vrbas Herminu Lukač, Sanelu Milosav (obe Pionir „Agro Višković“), Jelenu Popov, Vesnu Boškov, Milicu Perin, Oliveru Čikoš i Anu Boškov (sve Banat, Zrenjanin), Kristinu Ljubenković (Pobednik), Ljiljanu Frenc (Kristal, Zrenjanin), Tanju Petrović (Trstenik PPT) i Angelu Zolnai (SPC Vojvodina).

Vojko Pablović, selektor juniora i Mirko Čukvas, selektor kadeta, na pripremama imaju Igora Kovačića i Roberta Ernješija (Segedin), Alena Kujundžića (Spartak 024, Subotica), Norberta Ernješija, Davida Lainščaka i Milorada Vojnovića (Radnički, Novi Sad), Marka Antića i Bojana Kličarića (C. zvezda), Čabu Zavarka i Sebastiana Molnara (Jedinstvo, Novi Bečej), Nemanju Balaća (Apatin) i Vuka Boškova (Banat).

Utakmice protiv Slovenije će se odigrati u Kamniku i Medvodama 22. i 23. aprila. Juniorske kategorije igraće sa osam kuglašica i kuglaša, kadetske sa po dva kuglaša i dve kuglašice. Polazak reprezentacija je 23. aprila iz Vrbasa.